Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co proti tomu všichni máte. Podle mě to byl naprosto výborný film. Dlouho jsem takle milé překvapení neviděl. Nečekaně skvělí herci, výborný napínavý a smutný námět. Peter Stormane byl naprosto dokonalý, on prostě musí hrát podobné srá*e. Konec pravda nebyl úplně originální a dal se jistě vyřešit lépe, ale nic to nemění na krutém osudu těch dětí v táboře, který mě prostě zasáhl a bavilo mě to, i dkyž bavilo není úplně přesné, ale zkrátka, když jsem na to koukal, tak pořád. Žádnou přestávku jsem si neudělal, protože jsem se do toho vžil. Výborný kousek! ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Film Výchovný tábor, je o táborech, které existují po celém světě a v kterých se s náctiletými zachází nelidsky. Nemohu říct, že by to byl nějaký super film, který bych viděl v poslední době. Ale já, vím určitě, že bych nikdy nechtěl být v tomto, ani v žádném jiném podobném táboře. Jedno vím ale určitě, film Vás donutí se nad sebou zamyslet, ať už jste jacíkoliv. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

No,myslim že zdejších šedesát procent v podstatě odpovídá kvalitám filmu.Duguay stvořil ve svý filmografii poměrně solidní kousky,až na Hladinu adrenalinu,to byla velká pitomina.V tomhle snímku nejde o akci,spíš drama z tábora,kam neschopný,do sebe zahleděný rodiče odložej děti,protože nejsou schopni je vychovávat.Film můžu pochválit,a dát mu 60%. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvávrnění nedobrovolného útočiště teenagerů, kteří se dostali "na scestí". Sedli mi tu jak jednotliví herci a herečky (zejména doktor v podání Petera Stormare je zahrán velice dobře), tak režie i celkové pojetí. Ačkoliv by se z popisu mohlo zdát, že bude film protkán půvabnou krajinou na Fidži, pěkných záběrů na moře si tu člověk moc neužije, o tom tohle moc není. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Sice film s psychologickými aspekty ale stále jen oddechový thriller. Špatné obsazení herců kteří nedovedli vytěžit maximum, tudíž atmosféra která by měla u podobných snímků být tím zásadním a nejlepším hlediskem, je zde pouze průměrná a bez většího napětí. Zdálo se mi malinko, že se to snaží hrát i na něco víc! Což je škoda protože ten námět, ať už je to podle skutečné události či nikoliv, je velice nadějný a perspektivní! Za mě 3* za 63% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)
  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)

Reklama

Reklama