Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Argento je vo forme. Po (v mojich očiach trochu rozporuplnej) Suspirii tu máme záverečný diel trilógie, a musím uznať, že je to koniec ako sa patrí. Konečne je na tom dobre aj samotný príbeh, ktorý v Suspirii nie a nie (až takmer do konca) zaujať. V tomto prípade sa je stále na čo pozerať, príbeh žije a veľmi svižne sa posúva až do diabolského finále, ktoré dáva ideálnu bodku za celou sériou. Ideálna zmes temnoty, napätia, gradácie. Samozrejme nechýba skvelá hudba, zaujímavá kamera, pohodové herecké výkony a chlapská základňa si naviac užije aj niekoľko príjemných poprsí :). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

CHAOS,KRV,SLZY-MOTTO AKO MA BYŤ.Už začiatočné titulky hrali na diabolsky až satansky vizuál tak som začal tušiť že to bude tento krát démonické.Kurva to bolo drsné,omotali ju vlastnými črevami a vzápeti ju dusili no proste paráda,špinavo až chrapúnsky zvrhlé a morbídne až do morku kosti.Ale pre hororového fanúšika to nemohlo začať lepšie ako rozpáraným bruchom.Pre nehororových fanúšikov mám UPOZORNENIE-Tento film má v sebe veľmi drastické scény,tak je len pre otrhlých divákov,lebo ostatný tento film asi nepredýchajú.To dieťa čo zhodila z mosta,chcelo sa mi vracať v tej chvíli,na také scény som dosť citlivý.Niektoré scény boli nelogické ale aj tak mi to nevadilo.Tu sa Argento vybujačil,Suspíria bol len slabí krváčik oproti tomuto silno gore krváku.Len zamrzela hudba,lebo Suspíria ohromila hudbou a tato snímka svojou odhodlanou krutosťou.A hlavne neskutočne bezcitným chovaním niektorých postav.To finále ma presvedčilo o Argentovej zvrátenosti a ujetosti a práve to je základná zložka,ktorú mám na nom najradšej.Iný si to len myslia a Argento to znázorní ná filmové plátno.A.Argento mi nie je sympatická ale ako herečka nebola zlá. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Už to asi tak zůstane, že z trilogie o třech matkách se mi bude líbit jen ten první díl. Ve scénáři tohohle filmu je děr jak v ementálu a logika si vyšla někam na špacír a bylo to asi hodně daleko. Jedna za všechny: Hlavní hrdinka vyhodí z okna auta svůj mobil, aby ji démoni nemohli vystopovat (tak tohle oni už umí?) a potom se jde prostě schovat k sobě domů, kde ji jistě hledat nebudou. Pár laciných lekaček už rozhodně nezachrání celkový dojem, který na mě film udělal, nebo spíše neudělal. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Jennifer zo série Masters of Horror som dúfal že mi šmakne aj La Terza Madre, ale nebolo tomu tak. Podobne ako Suspiria ma nechala chladným aj La Terza Madre. V dnešnej dobe mi to príde ako päsť na oko zakomponovať satanistický film do súčasnosti v štýle brakového vedenia 70tych rokov talianskej produkcie včetně zo začiatku trápneho no ku koncu sa vylepšujúcemu gore. V kobkách atmosféra už bola (lepšia) i keď opäť zostup Asii k Matke nárekov ma viac uspalo ako napružilo a celkovo tomu chýbala monumentálnosť ktorú určite nevytvorí záber na horiaci chrám vo viditeľne trikových dvoch plameňoch obklopený zopár ľuďmi alebo dvojica postrkujúca sa niekde obďaleč znázorňujúca úpadok spoločnosti pred apokalypsou. Udo sa tu opäť nestihol ani ohriať ešteže odišiel štýlovo a vyložene ma potešilo len fantastické odpravenie čarodejnice obrovským monolithom na rozdiel od toho WTF najšokujúcejšieho momentu filmu. Osobne dávam prednosť Soavimu pred Argentom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Argento dokončil volnou trilogii opravdu důstojně. Byť patří třetí část k nejslabším, tak v rámci dnešních horrorů se jedná o zdařilé dílo. Už působivé titulky s nádhernou hudbou ( Claudio Simonetti - dělal hudbu i pro Argentovu Operu a Phenomenu a společně s Argentem ve skupině Goblin pro Suspirii a Deep Red) dávají tušit, že příběh bude temný a pochmurný. Přiměřené množství gore scén dotváří celkovou syrovost snímku - patří mezi ně třeba velmi realistické podříznutí Udo Kiera. Řím se stává rejdištěm démonů a čarodějnic. Skvělá jízda s odbytým konce ( což je bohužel typické nejen pro Argenta, ale i další italské horrorové režiséry). Pro mne trefa do černého. A satanský song Cradle Of Filth je pravou třešinkou na závěr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama