Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Povedlo se. Mladé jugoslávče rozpletlo dost zamotaný příběh a vše se v dobré obrátilo. Na poměry ostatních thrillerů a akcí je to příběhem i zpracováním jednoduše standardní. Nic, co by diváka uhranulo nebo nějak zvlášť překvapilo, stejné zvraty jste už v mnoha jiných filmech viděli tolikrát, že dokážete i odhadovat, co právě nastane. Na druhou stranu, je to Francouzské a o to je zajímavější, že to vskutku dobře vypadá a není to žádný evropský patos, hrající si na Hollywood. Frantíci holt také čas od času umí (a čím dál častěji). Jó, kdybychom uměli něco takového natočit u nás, v Česko-Slovensku, to by bylo haló, jenže to je taková utopie. ~~~ Na **** to není, ale hodně slušné *** rozhodně :) ~~~ PS: Příjemné pro mě byl i fakt, že, protože se film odehrává na různých místech a postavy jsou z různých zemí, se mluví více jazyky, anglicky, francouzsky, chorvatsky(?) - lidi prostě mluví podle toho kde žijí či jsou, alespoň většinou. ~~~ PPS: Mínusem obecně je pro změnu fakt, že tohle třeba nešlo do kin. Sice by to nebyl největší komerční trhák, ale jen na DVD je to ostuda, hlavně že máme z Hollywoodu v kině každou pí... blbost. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Vyborny akcny thriller z francuzskej produkcie potesi dobrym pribehom, sviznym tempom a prekvapivymi zvratmi. Hlavny hrdina je sympatak a tak isto potesila ucast Karela Rodena a aj Kristin Scott Thomas. Film ma navyse velmi dobru kameru a rychly strih. Reziser to zladol vsetko vyborne a mne pripravil skvely oddych a kusok napatia. Kiezby bolo takychto filmov viac. Tento film vrelo odporucam:-))) ()

Reklama

Hightower 

všechny recenze uživatele

Musím u toho filmu jen konstatovat, neb mě nijak zvlášť nenavodil k rozmýšlení. Zprvu musím napsat, že mi tento snímek ukrátil nudný čas. Budiž mu to zásluhou. Avšak obsah bez šťávy je vyvažován malými ostrůvky zajímavostí: osobitost v Largově řešení situací, scéna s kamerou na převalujícím se autě, sídlo uvnitř ostrova, pád ze skály, felicie a Lada, Karel Roden; toť vše. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zírám. Nečekal jsem nic extra, ale dostal jsem solidní dobrodružný thriller(ek) s několika povedenými akčními scénami, svižnou atmosférou, hezky barevnou kamerou, Desplatovou našlapanou hudbou, sympatickým hlavním hrdinou a navíc s Karlem Rodenem. Za pozornost stojí příběh, který sice není nijak komplikovaný ani překvapivý, ale je zručně podaný a i přes velké množství flashbacků velmi přehledně vyprávěný. Zabodoval také tím, že v něm nejde o záchranu světa nebo něco podobně heroistického, ale o "obyčejné" prachy. Čtyři čisté. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sídli W Group v Hong Kongu, hoci v komikse je jej sídlom New York. (m.a.t.o.)
  • Vo filme sa o Larga (Tomer Sisley) starajú pestúnski rodičia z Chorvátska. V komikse to však bol manželský pár z Lichtenštajnska. Nerio Winch (Predrag Manojlovic) o sebe vo filme taktiež tvrdí, že pochádzal z veľmi chudobných pomerov. V komikse je to však úplne naopak, keďže jeho otec bol milionárom. Jednou z ďalších odchýliek od komiksu bolo aj Largovo uväznenie v Brazílii a nie v Turecku. (MikaelSVK)
  • Tento film vznikl na základě románů a komiksu, jejichž autorem je Jean Van Hamme. (claudel)

Reklama

Reklama