Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komiksový thriller tentokrát přetvořený do celovečerního filmu. Scénář je o proti televiznímu seriálu propracovanější a více logičtější, takže nevyznívá neadekvátně. Akční scény mají určitou adrenalinovou přitažlivost, což přidává na efektivnosti. Ale jo, slušný akční zážitek může být zaručen, ale asi ne pro znalce daného komiksu. Ale to už u takových počinů občas bývá. Je to hlavně otázka děje a atmosféry. Dá se ale s poklidem říct, že se Tomer Sisley své role chopil adekvátně dle svých možností, stejně jako Karel Roden, u kterého je pro nás škoda malého prostoru. Ale i tak jeho přítomnost potěší. Francouzský styl je znát, čímž se krapet odlišuje od hollywoodské produkce. Takže snímek díru do světa moc neudělá, ale za zváženou stojí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na pomezí 3* a 4* hvězd, přičemž jinak příjemný celkový dojem mi kazila hlavně roztříštěnost a zbytečná překombinovanost děje. Myslím, že kdyby se film natočil přímočařeji nebo se flashbacky šikovněji zakombinovaly do příběhu, šlapalo by to líp. To, že ani nejdou chronologicky, přehlednosti zrovna nepřidává. To je ale ke kritice všechno. Oceňuju i hudební doprovod a sympaťáka v hlavní roli a pak taky samosebou Rodena, jako obvykle perfektního. Dokonce to párkrát má i slušně emoční náboj a na lokace přímořského venkova se hezky kouká, nepřekládaná chorvatština je další palec nahoru. Akce v klasicky francouzském stylu, podaná v klasicky zašmodrchané formě. 65% ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že francúzi sa tentokrát pochlapili a konečne opäť raz ponúkli dobrý film...( a nie žánru romantického či drámy )....Ja sám som váhal či si pozriem tento snímok a moje pochyby či to bola voľba správna ma síce úvodné minúty ešte hrýzly ( cca 20 minút )......ale potom sa to slušne rozbehlo....zápletka bola teda riadne "zauzlovaná" ...a dej odsýpal rýchlym tempom.....a výsledný dojem to na mňa malo dosti pozitívny......***/**** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šílený příběh, ve kterém zřejmě nikdo není tím, kým se zdá, nenechá diváka polevit v ostražitosti. Jedinou výjimkou je hlavní hrdina. Jenže tady to nějak vedlo k dojmu, že je to nejméně zajímavá postava ve filmu, což dokládalo i obsazení této role nějakým Tomerem Sisleyem. Na druhou stranu většina akčních scén vypadala jako poctivá práce kaskadérů místo obvyklého tance pixelů, a to je dneska také plus. Ale druhý díl už vidět nehodlám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pocit WTF mne neopouštěl po celou dobu filmu. Vše bylo podáno tak zbytečně komplikovaně, až to bylo komplikovanější, než bylo, jen aby něco bylo. ;-) Když pak vezmeme celou historku nekomplikovaně, je hloupá až na půdu. Některé kameramanské efekty jsou skvělé (zvlášť když ho honí s vrtulníkem), ale akce je natočená mimořádně špatně a nezajímavě (nehledě na to, že většina akce rovná se že někdo někam furt běží), stejně tak honičky, a hlavní postava je charismatická asi jako uvaděčka v kině. Měl to hrát ten Roden, co tady má jinak naprosto nijakou roli. Ty skoky v lokacích mi přišly samoúčelné, jako takové si laciné hraní na Bonda (ta stylizace se tam nedá přehlédnout, ale postrádá to půvab a vtip a nadhled původních bondovek). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa o Larga (Tomer Sisley) starajú pestúnski rodičia z Chorvátska. V komikse to však bol manželský pár z Lichtenštajnska. Nerio Winch (Predrag Manojlovic) o sebe vo filme taktiež tvrdí, že pochádzal z veľmi chudobných pomerov. V komikse je to však úplne naopak, keďže jeho otec bol milionárom. Jednou z ďalších odchýliek od komiksu bolo aj Largovo uväznenie v Brazílii a nie v Turecku. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa od 29. augusta 2007 do 19. apríla 2008 v Bosne a Hercegovine, na Sicílii, v Číne (Hong Kong a Macau), na Malte a vo filmových štúdiách v Paríži. (m.a.t.o.)
  • Vo filme sídli W Group v Hong Kongu, hoci v komikse je jej sídlom New York. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama