Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

papaguy 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval bez velkého očekávání a dočkal se příjemného zážitku. Značná dobrodružnost až pohádkovost některých motivů a akční nadsázka na mě působily trochu jako rušivý element (hlavní hrdina během pár hodin procestuje velký kus světa a stihne toho opravdu hodně). Realističtější nota by možná filmu slušela o něco víc. Děcka na to do kina z výchovných důvodů stejně vzít nemůžete, když jsou tam výjevy typu kudla v krku apod. Ale nebudu zbytečně rýpat. Dobrá kamera a střih mě zásobovaly jedním vizuálním bonbonkem za druhým, sympatičtí a dobře hrající herci odvedli skvěle svou práci, celková spokojenost. *3 a 1/2. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový akčnák s ačkovým vizuálem a spoustou nádhernejch zajímavejch lokací (jako je město v nitru ostrova). Od ostatních akčních filmů se navíc liší perfektním scénářem, kterej je napínavej, plnej zvratů a překvapí. Jak by také ne, když je podle jednoho z klenotů francouzské komixové tvorby. Jenom karel uz by si zaslouzil nejakou jinou roli nez Ruského boháče či mafiána. Je vidět že současná francouzká kinematografie umí když chce. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Van Hammeho komiks som nečítal. V každom prípade sa k nemu francúzi postavili s úctou a nakrútili slušný biják odohrávajúci sa v krásnom prostredí so sympatickým hereckým obsadením a uchádzajúcou akciou. Typovo obsadený Karel Roden je už len čerešničkou na torte. K záporom , niektoré postavy mi prišli trošku nedopísané a chýbala nejaká guletrhajúca scéna, ktorú by si človej zapamätal dlhšie. Rád si pozriem i plánované pokračovanie. Hádam dovtedy prečítam i zopár komiksových bookov o Largovi Winchovi. ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem 25 minut. Když se dívám na jinou podobnou sračku, tak si aspoň projedu zbytek filmu zrychleně, abych věděl, jak to dopadlo. U Largo Winch to ale není ani potřeba, stejně každý po deseti minutách ví, jak to všechno dopadne. Zajímavé, když po 5ti minutách netuší divák ani ň. Sled lhostejně podaných informací a scén nás provedl asi čtvrtinou zeměkoule. Všechno absolutně zbytečné. Potom neskutečně dementní představení hlavního hrdiny. Nějaký akční scény, které musely být tak příšerně natočené, že se daly jen příšerně sestříhat, aby to zakrylo jejich mizernou kvalitu. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa o Larga (Tomer Sisley) starajú pestúnski rodičia z Chorvátska. V komikse to však bol manželský pár z Lichtenštajnska. Nerio Winch (Predrag Manojlovic) o sebe vo filme taktiež tvrdí, že pochádzal z veľmi chudobných pomerov. V komikse je to však úplne naopak, keďže jeho otec bol milionárom. Jednou z ďalších odchýliek od komiksu bolo aj Largovo uväznenie v Brazílii a nie v Turecku. (MikaelSVK)
  • Podľa komiksu Nerio zomrel tak, že bol zhodený zo strechy Winchovskej budovy. Vo filme sa utopil. (m.a.t.o.)
  • Film je založený hlavne na prvých dvoch dieloch rovnomennej komiksovej série. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama