Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (502)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Michal Krajnák omotal kolem háčku Poslední plavky, přidal ohromné závaží (bude rozepsáno dál v komentáři) a vší silou nahodil, ale závaží bylo příliš těžké a tak stáhlo Plavky na filmové dno, kde se hrdě zařadily k perlám, které v poslední době tolik přibývají. Těmi závažími jsou nevtipný Petr Čtvrtníček a to ho mam kluka jednoho opálenýho docela rád a trapný Josef Polášek, kterého považuju jen za Čtvrtníčkovu pijavici, která na něm cizopasí jako malá rybička na tom žralokovy. Jo pardon to byl asi sumec, jehož vizuální pojetí se snažilo vyjít z Velké ryby ,ale tam to bylo roztomilé. Za to tady je to jen trapné. Situaci tak chvílemi zachraňuje jen šíleně přehrávající Rudolf Hrušínský a zajímavý hudební motiv. Tahle rádoby komedie, která má asi tolik povedených gagů jako nejbližší rybník raků, nemá šanci ulovit ani ty dvě hvězdičky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád Čtvrtníčka, ještě raději mám Poláška. Letní příběh o osádce bufetu a jeho štamgastů mně bavil. Ne vše bylo vtipné, ale Čtvrtníčkovský sarkastický humor v jehož kořenech vždy vytušíte nějakou tu oprávněnou narážku na ,,některé mnohé z nás'' mi nevadí, i když je to někdy na hraně . Ta letní atmosféra je kouzelná a vědět, kde ten bufetík leží, hned tam zajedu na pivko... Pak bych se ,,vyvalil'' na pláž a sledoval ten temní stín stín pod hladinou..... :-). Hrušínský si tu dělá prdel sám ze sebe a ostatní si myslím natáčení také užívali. Poslední plavky jsou prostě taková Soda. Dva granáty. * * ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z hlediska vtipnosti velice řídké. Kdyby film měl tak 75 minut! Čtvrtníček, Polášek a Lábus jsou v pohodě, jen ten závěr se sumcem je přehnanej až na půdu, nehodí se do jakkoliv nadsazené komedie. Takže to nejlepší, co jsem po skončení filmu získal, byla touha po vstřícnějším počasí. Ať už je jaro!!! :-D (Zhlédnuto v lednu, komentář psán v únoru ;-) ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není letní varianta kultovního Ivánka, jehož vysoké hodnocení mi doteď uniká, ani celovečerní verze České sody, ale poslední důkaz toho, že je nutné mluvit o české polistopadové kinematografii bez eufemismů. A tak řikám, že je v piči a Poslední plavky skví monstrozity počinů Eda Wooda (to finále, ten monstrsumec!)._____ Nejvyšši koncentrace product placementu ještě před úvodními titulky, v nichž je snad ukryta určitá tvůrči upřimnost k divákovi, který si na film omylem zajde (Lou Fanánek Hágen totiž zpívá píseň s textem "Jsi kokot"), několik typů herectví, které, potká-li se v jedné scéné, je směsí jakože-sympaticky a realisticky podaných postav a karikatur, až to není hezké, soundtrack si vystači s jedním dokola variovaným a oblbujícím motivem, kdy Kameňák bledne závistí, a sem-tam pěkné obrázky tenhle produkt (ano, je to hovno, uhádli jste) nezachrání._____ Poslední plavky jsem "sežral" (zkonzumoval) a málem jsem se v kině posral, ale že bych měl v plánu je "sežrat" znovu, to ne, ať si Rudolf Hrušínský starši, za jehož výkon by se mělo střilet, řiká, co chce. Do prdele s Kotíky, Krajňáky a Janáky, kteři musí dokazovat, že na komedii to chce cit, smysl pro humor a načasování, když už ne talent - a ani to výše zmíněné nemají. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná, že za určitých okolností se z tohohle dalo něco vytěžit. Líbila se mi krajina i některé detailnější záběry. Hudba hrozná, dialogy plytké. Mrzí mě, že se skuteční páni Herci typu Rudolfa Hrušinského (nebo i Jirka Lábus) zabíjejí v takových sračkách, jako je Ulice nebo třeba tahle ptákovina. Celkově velká slabota, i když Čtvrtníček občas zahlásil slušně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)

Reklama

Reklama