Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o cestování časem a s ním spojených doprovodných efektech a paradoxech. Devizou je britský původ, slabou stránkou fakt, že celé toto sci-fi je téměř výhradně jen čistě verbální, bez jediného zvláštního efektu (respektive s jediným zvláštním efektem, 3D mravencem, který si ovšem tvůrci patrně dělali na svém domácím PC). Svým vyzněním a laděním mi tenhle film hodně připomněl taktéž britský seriál Doctor Who. Ovšem v žánrovém srovnání je třeba takový Osudový dotek nedostižným konkurentem... Podobné filmy a seriály: Doctor Who ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Totalní chaos a bordel, ale byla to zábava. Hlavně mě potěšilo vidět zase v něčem Chrise, protože od The IT crowd, The Boat that rocked a pár štěků se moc nikde neukázal, nebo alespoň já ho nikde neobjevila... No ti dalš dva, které neznám mu dělali dobré doplnění do trojice "hrdinů". A Anna Faris? Super, sice se tam moc neobjevila, vždycky na pár minut, sekund, ale pokaždé s jiným účesem. Možná mě i Ray donutí přestat říkat sci-fi a začnu říkat science fiction. Ale jinak moc otázek, jak FAQ slibuje mi to teda neodpovědělo, i když se o to film snažil. Bylo to zábavné, nevšední, koukatelné i vtipné, ale až moc překombinované a nesmyslné na mě, takže 3-4*. Možná i spíš ty 4*, ale ne.. nechám ty 3-4*. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky britského humoru. Je to sice komornější než Wrightovi pecky (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení), ale ve výsledku to vůbec nevadí. V podstatě televizní vzhled totiž plně zastiňuje vtipný a dobře promyšlený příběh, který se sice nevyhýbá ani fyzickému humoru, ale ve výsledku stojí hlavně na slovních vtipech a parodování sci-f... science fiction klišé o cestování časem. Sympatické obsazení snad ani netřeba zmiňovat. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Pohodový filmik, resp. akási jemne ladená komédia so zaujímavým dejom, ktorý dokonca vyžaduje zvýšenú pozornosť. Nie je to síce typ komédie, kde dochádza k branicovým zachvatom, ... ale príjemne sa na to pozerá vďaka dobrému obsadeniu a zaujimavému deju. Záver je trochu odtrhnutý z reťaze - až tak science-ficton to byť nemuselo,... ale aj tak - pohodová (príjemne britská) "podívaná". 3 a pol * ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost. Mám rád time-traveling filmy, britský komedie a Chrise O'Dowda. A tenhle film jasně ukázal, že když máte opravdu chytrej scénář, nepotřebujete v podstatě víc než jednu putiku (kde se v podstatě odehrává celej film) a zastaralejší efekty úplně vystačí. Není to nijak extra třeskutý, ale má to svoje vtipný momenty a navíc je to dost krátký, takže to uběhne jako voda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Krátce před koncem, kdy se Ray (Chris O'Dowd), Toby (Marc Wootton) a Pete (Dean Lennox Kelly) setkají s Cassie (Anna Faris), která právě vyjde z portálu, použije Cassie citát z filmu Flash Gordon (1980), a to "Miluji tě, ale máme jen 14 hodin na záchranu světa." (mi-ib)
  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno