Reklama

Reklama

Mary Jane's Mishap

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1903, 4 min

Obsahy(1)

George Albert Smith do tohoto krátkého snímku z počátku 20. století zakomponoval experimentování s parafínem, které se nakonec nevyplatilo. Mary Jane vyletěla komínem a od té doby straší na hřbitově. (zdeny99)

Recenze (21)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Kúsok známy aj pod pseudonymom "Paraffin story" obsahuje originálne nápady korenené britským humorom, akurát má pomalý rozjazd a pospája všeličo možné a la gulášové texty kapely Horkýže slíže. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedny z prvních střihů a triků v černohumorné grotesce o ženě, která se stane Mary Poppins proti své vůli. George Albert Smith byl jedním z představitelů tzv. brightonské školy. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Pěkná taškařice, která je důležitá hlavně proto, že je to jeden z prvních filmů, ve kterém se pracovalo se střihem. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Mary Janeś se její experimentování s parafinem nevyplatilo a také za to zaplatila svojí daň. Vylétla komínem a teď straší na hřbitově. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Trochu vtipné, ľahký strih, viac scén, zdalo by sa, že budem nadšený, no dnes to na mňa pôsobí trochu morbídne a to strašenie sa mi nepáči, celkovo sa mi to veľmi nepáčilo. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Laura Bayley cídí boty a pak zapaluje oheň v kamnech pomocí petroleje. A během 4 minut tu máme kompletní grotesku ve stylu černého humoru (výbuch, průlet komínem, strašení na hřbitově), za kterou by se ani Monty Pythoni nemuseli stydět. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Pan a paní Smithovi (už zase) řádí! Vtipné a milé. Lauřin obličej připomíná masku z antického divadla, no a spolu s parafínem, výbuchy a duchy dodává na grotesknosti snímku. PS: není tohle náhodou první snímek kde bylo užito filmařských triků? ()

Greny 

všechny recenze uživatele

myslím, že tady je už vidět obrovský posun nejen v tvorbě samotného Smithse, ale i posun ve scéáři námětu, kameře, střihu. A ještě k tomu to pobaví. Na tokové kousky je radost se dívat... ()

Reklama

Reklama