Reklama

Reklama

Uloupený obraz

  • angličtina The Stolen Portrait (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1976, 10 min

Obsahy(1)

Plošková sarkastická hororová parodie na komiksové seriály z třicátých let minulého století. Animace: Vlasta Pospíšilová a Alfons Mensdorff-Pouilly.. (CS Film)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Václav Bedřich. Námět: Vladimír Vašut. Hudba: Luboš Fišer. Animace: Vlasta Pospíšilová. Volná série 7. animovaných příběhu milenecké dvojice manželů Zeyi a Luciuse s jejich věčným pronásledovatelem, zlovolným doktorem Goadem se právě tady uzavřela. Česká kriminálka v Českém animovaném filmu? Proč ne? Když se to umí, tak je to hračka. Na vynálezavosti nápadů tvůrců se v tomto snímku meze skutečně nekladli, napětí se střídalo s vtipem, líbivá, nápaditá, napínavá a místy i trochu mrazivá hudba zde v tomto případě nemohla chybět, a nesmím opomenout ani ty všechny hezky vykreslené postavy a reály s opravdu výtečnou animací od paní Vlasty Pospíšilové, která má za sebou v režii už také pěknou řadu skvělých filmečků. Viz. namátkou : hororové fimečky "O Maryšce a vlčím hrádku" nebo "Paní Bídu" či dětské "Broučky". Bezvadná byla ta napínavá honička na zámku mezi kumpány doktora a manželskou dvojicí, která později přešla až na automobilovou. Film mě rozhodně překvapil, a zde musím skutečně říct , že měl v sobě trochu i něco podobného z o rok staršího úspěšného seriálu "O zvířátkách pana Krbce", ať už se jednalo o podobnou atmosféru či přímo na chlup stejnou animaci jednotlivých postav, tedy ne přímo tu od karituratisty a kreslíře Renčína, ale i tak je to záhada. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tahle téměř neznámá 7-dílná série animovaných filmů, které parodují pokleslé žánry populárních šestákových detektivek z 20. a 30. let si ve všech dílech udržuje vysokou kvalitu, zajímavé výtvarné zpracování a styl ovlivněný jednak použitou hudbou, jednak temnými tóny a zkreslenou perspektivou pozadí, kterou výtvarník Vladimír Kladiva ozvláštnil první čtyři díly série. Celkový dojem: 80 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný film o jedné ukradené dámě z obrazu zlým gangsterem a jeho nohsledy. Ten detailní způsob kresby se moc líbil i ta doba prvních automobilů, buřinek a lunaparků... Nelze opomenout skvělou hudbu! * * * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Luboš Fišer a jeho osobité tóny povznáší jinak průměrný animovaný kraťásek velmi vysoko. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuhle animovanou sérii podle šestákových dobrodružných příběhů jsem náhodou zahlédl na CS Filmu, tedy jen některé díly, a uchvátila mne. Příběhy jsou samozřejmě na jedno brdo - šílený vědec za pomoci svých tří poskoků unese krásnou manželku jednoho mladíka, mladík je pronásleduje a po nějaké honičce dívku zachrání. Ale ta animace je dokonalá, včetně výpravy (tedy animace ulic, domů, skladišť, lodí, pyramid, džungle, dnů a nocí), plus některé nápady (třeba honička v lunaparku). V tomhle dílu profesor dívku ovládá tajemným přístrojem přes její obraz a honička se odehraje právě na pouťových atrakcích, ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jednotlivé díly této (aspoň pro mě) neznámé série připomínající brakovou dobrodružnou literaturu z počátku 20.století a jsou příběhově vesměs stejné a mění se jen prostředí. Všechny taky spojuje stylová animace a výborná hudba Luboše Fišera, která celou atmosféru povyšuje minimálně o stupeň výš. V českých luzích a hájích je podobná akční perla nevídaná. Viděl jsem jen 4 povídky, které se dají najít na uloz.to. Podrobné hodnocení bude u všech stejné, ale přesto se mi nejvíce líbily kvůli okatě přeháněné parodičnosti díly Utopená ponorka a Poklad v pyramidě. Tato mi konečně zodpověděla tajemnou otázku z dětství, když jsem viděl její část na ORF a neustále jsem hledal, kdo natočil animované pokračování Adély, která ještě nevečeřela ;-) takže nenatočil a je to škoda ... [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem, že kolegové níže byli z filmečku nadšeni. Já jejich nadšení nesdílím. Nejsem kritik, jsem pouze laik a mé hodnocení, stejně jako všechny, které jsem udělal, je nutné brát s rezervou. Každý si zkrátka musí udělat obrázek sám. Na mě prostě a jednoduše celý děj působil až moc naivně a dětinsky. Postavičky se 8 minut naháněly všude možně, zdánlivě nejzajímavější to bylo v hradu, a pak to celé skončilo. Musím dodat, že mě to zkrátka nijak zvlášť nezaujalo. Na druhé straně chápu nadšení ostatních. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Pokud je to krátký animáček pro nejmenší diváky, tak v pořádku. A dětem se to evidentně hodně líbilo, bo dobro zvítězilo! ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno