Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

zdenny 

všechny recenze uživatele

60 % u tohoto filmu naprosto nechápu. Naivně jsem si myslel, že půjde o exploitation, ale nešlo. Moje chyba. Film byl, jaký byl a já mám za úkol ho tak i chápat. Když ale budu opravdu tolerantní, musím říct, že se jedná spíše o epizodu z nějakého kriminalistického mystery seriálu. Film navíc oplýval mnoha nerozumnými kroky, jako například pomoc americkému studentíkovi mexikánskou dívkou se životními zkušenostmi. Navíc, když viděla zavražděnou známou, prostě ani to jí neodradilo. Z amerického studentíka se stane Rambo atd., atd. Těch pár celkem stupidních gore scén prostě nemůže pozvednout tento filmek na dvě hvězdy ani náhodou. A když ještě přičtu dalšího studentíka, který se zamiloval do prostitutky... PS: Každý normální člověk by vzal nohy na ramena, jel zpátky do USA a uvědomil úřady až tam. A skutečně nikdo by mu to nemohl vyčítat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi vynechám sociálno-kritický podtext mojej recenzie. Ide o snímok, ktorý vyvoláva očakávania, že sa napokon dostaneme niekam celkom inam, ako si pri sledovaní myslíme. Ale opak je pravdou. Je to len brutálna rezanica o šablonovito podaných yankees, ktorý sa prídu zhuliť, ušukať resp. prežiť lásku svojho života, ktorú treba neskôr v núdzi ochrániť ( aj keď si tá gypsy krv nezaprie ). ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Zklamání až do Mexika. Právě tam se vydává ústřední skupinka, které se dostane většího dobrodružství, než by si přáli. Příběh možná není tak slabý, ale v tomto zpracování se tak jevil. Herci a jejich výkony taky nelze vyzdvihnout. Spíše než drsňáctví 50ti kilového trouby bych už uvěřil, že se opravdu jednalo o skutečný příběh. Celé to působilo jako běhání od ničeho k ničemu. Na splatter jen pár scén s mačetami, o atmosféře nebo napětím se také nedá příliš hovořit. Borderland mi nedokázal vsugerovat žádný pocit, čímkoliv zaujmout, ani zkrátit chvíli. Podobným snímkem o zvráceném společenství je Hostel. Alternativa: Hostel, Frontière(s), Martyrs, Wolf Creek, Captifs. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle velice pěkně vypadalo ,ale ta skutečnost už je horší. SPOILER-Začalo to velice drsně vyříznutím očí jednoho policajta a pak následným podříznutím na které se musel jeho parták dívat. Pak se děj posune o rok dál. Pak jak jinak než že skupina mladíků tentokrát tři jedou na výlet do Mexica ,jenže jak už to bývá vše se zvrtne když sbalí holky dají tabletky a jeden je unesen kamsi na venkov kde je přivázán ve stodole a nikdo mu nechce říct co po něm chtějí pokus o útěk dopadne blbě. Kamarádi se snaží ho najít ,ale policajti s tím nechtějí nic dělat a tak se snaží sami zjistit co a jak. Až se připletou únoscům do ruky a dopadne jak jinak než hodně blbě aspoň pro jednoho z nich ,kterého brutálně skupina mexičanů rozseká mačetou na kusy. Do děje se vrací policajt ze začátku co přežil a pomáhá vysvobodit uneseného hocha i když ono vysvobození je tam spíš jen symbolické jelikož k němu vůbec nedojde jelikož únosci ho rázem použijí k obětnímu rituálu. Ve skutečnosti je to skupina pověrčivých drogových kumpánů co se snaží obětmi zajistit si neviditelnost ,aby mohli převážet drogy přes hranici.(jak pitomý důvod) Ono obětování je docela síla , záchránci dorazí jak jinak než pozdě což bylo jen dobře a tak si to snaží s únosci vypořádat což se jim možná podaří nebo ne... prý podle skutečné události ,ale kdo ví..... Tvůrci se mohli snažit z toho vytěžit mnohem víc. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem více a po pravdě řečeno tento horor nepřináší nic nového. Přílišná počáteční brutalita je vystřídáná předlouhou pasáží ničeho. Následuje pokus o vytvoření a stupňování napětí spojený s dalšími násilnými vraždami. Každý, kdo viděl a obdivuje Pána prsenů, si musí říci, co tam proboha dělá Sean Astin? Vždyť se tam vůbec nehodí, jeho zařazení do žánru hororu je opravdu velmi nezdařilé! Finální akce celého filmu je dle mého názoru zfouknuta velmi lacino. Škoda, z námětu se dalo vytěžit více... 40% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama