Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

F.man 

všechny recenze uživatele

Film o jedné neobyčejné servírce... Jenna (Keri Russell) prochází docelá tvrdě svým životem na americké vesnici. Jejím jediným přáním je odejít od manžela a začít péct své milované koláče. To bohužel není tak snadné, navíc když se nečekaně dozví, že se svým manželem čeká dítě... Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3 či 4 hvězdy, nakonec jsem zvolil hodnocení první. Příběh je pěkný, ale ničím vyjímečný, vtípků je ve filmu dost, ale ne zase tolik a herecký výkon Keri Russell je vynikajicí, ale sráží jej okolní postavy jako je Dr.Pomatter (Nathan Fillion) či manžel Earl (Jeremy Sisto). Proto mi z toho vychází lepší 3 hvězdy a 70%. Rozhodně ale film hodný vidění. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický nezávislý film, který rozhodně nešíří moc optimismem a má všechny složky na správném místě. I tak se z něj dalo ukuchtit něco víc. Celé se to totiž snaží hrát na emotivní stránku, ovšem nějaká silnější scéna, která by je ze mě vyždímala tu chybí. Působí to proto trochu odtažitým dojmem. A když už měla nějaká scéna určitý náboj, tak to bylo zapříčiněno spíš tragickou událostí po natočení snímku, která těm scénám dala úplně jiný rozměr. Herci jsou ale bezvadní. Nathan Fillion hraje dobře vždycky a Keri Russell obrovsky překvapila. I tak ale mohl být výsledný koláč malinko šťavňátější. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, které jsem tedy vůbec nečekal! Čekal jsem další průměrnou romantickou komedii, jen z trochu jiného prostředí, než na jaké jsem zvyklý, ale to, čeho se mi dostalo, musím označit za jedno z největších překvapení, které jsem kdy u filmu zažil. Tenhle film mě zaujal už v úvodu a postupně mě stále a více vtahoval do děje, až jsem byl smutný, že ten film má taky svůj konec, byly bych si totiž přál, aby byl nekonečný, velice rád bych sledoval další osudy hlavní hrdinky a osudy všech dalších postav. Takto kvalitní romantická komedie kloubená s dramatickými vsuvkami prostě nemá obdoby. A přitom je to vše tak prosté. Hlavní hrdinka Jenna je výborná pekařka těch nejlahodnějších koláčů, ale zároveň je zklamaná životem, její manžel je velmi majetnický a ona s ním není šťastná. A do toho všeho je těhotná a zamiluje se do nového gynekologa. Popis děje může trochu připomínat film Hodná holka, ale zde je přece jen trochu jiný ten typ manžela hlavní hrdinky a především prostředí, ve kterém se tato hrdinka pohybuje. Navíc je ten příběh více laděný do světlých a pozitivnějších barev a vyzařuje z něj něco, co nedokážu dost dobře popsat. Možná mě na tomto filmu zaujal velice promyšlený děj a důsledně promyšlené postavy a jejich chování, možná to bylo jen prostředí, kde se film odehrával, ale ať je to jakkoliv, tohle je jeden z nejlepších filmů v daném žánru, který jsem kdy viděl. A dokonce musím říci, že jsem se ke konci filmu neubránil dojetí , které bylo vyvolané pocitem, že sleduji něco výjimečného, něco tak krásného a zároveň kvalitního. A musím říci, že je veliká škoda, že scénáristka a zároveň režisérka tohoto filmu a představitelka jedné z postav byla po dokončení filmu zavražděna. Kolik úžasných a přitom kvalitních nezávislých filmů mohla natočit. Ale i tímhle jedním filmem si mě získala a já se tak nestydím a nebojím udělit plný počet a ventilovat své nadšení z toho, že jsem viděl něco úžasného. Je to tedy za pět hvězdiček. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Velice, velice příjemný film, který - ani nevím proč - jsem po první shlédnutí hodnotil třemi místo pěti hvězd. A proč vůbec těch pět hvězd? Protože to bylo krásné, milé, zábavné, zahrané právě tak, aby to nespadalo do patosu. Nezávislý film, který vlastně ani moc nezávislý nebyl - na nic si nehrál, ale také byl sám pěknou hříčkou v rukou režisérky a autorky scénáře Shellyové. Doporučuju pro opravdové chvíle pohody... ale pozor - jenom, pokud máte u filmu co jíst! Sledovat jej hladoví, nevydržíte to :) 88%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)
  • Natáčení zabralo pouze 20 dní. (Matty)
  • Adrienne Shelley napsala scénář během vlastního těhotenství. Batole hrající Lulu v posledních scénách filmu je její dcera, Sophie Ostroy. (Matty)

Reklama

Reklama