Reklama

Reklama

Režisér a scenárista Gerald McMorrow debutuje ambiciózním psychologickým sci-fi dramatem, odehrávajícím se v současném Londýně a dystopickém Meanwhile City, kde zrušení odluky státu a církve uvolnilo cestu společnosti, ovládané náboženstvím. Ateistický mstitel Jonathan Preest (Ryan Phillippe) chystá odplatu mocnému vládci Meanwhile City, cynismus a deprese konceptuální umělkyně Emilie (Eva Green) se díky obtížnému vztahu s matkou prohlubují – mezitím se citlivý Milo (Sam Riley) pokouší vyrovnat s nedávným citovým úrazem a hluboce věřící Peter (Bernard Hill) přijíždí do Londýna najít svého zmizelého syna, traumatizovaného veterána války v Perském zálivu. McMorrow nechává vyprávění oscilovat mezi reálným a imaginárním světem a zkoumá složité vztahy mezi fantazií, vírou a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

suicide 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem byl asi výjiměčně tupý, protože ta důležitá zápletka mi nedošla jenom nedlouho před tím, než nám ji vyzradili samotní filmaři - a to přestože od začátku filmu házeli tolik indicií. Na druhou stranu můžu být spokojený tím, že jsem se vlastně nechal překvapit, protože až do okamžiku rozuzlení jsem si říkal průměrný filmík, ale pak když se mi všechno spojilo, tak jsem mohl jen otevřít pusu a dozízat na konec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový experiment, ktorý sa snaží zaujať výtvarnou štylizáciou. Ako to už pri podobných filmoch býva, jeho tvorcovia poriadne nevedia, čo chcú povedať a tak považuje väčšina divákov ich filmy iba za zaujímavé. Páči sa mi, že známi herci si nájdu čas na účinkovanie v podobných projektoch. Takže zaujímavý film. Podobné filmy: Ink, Mirror mask. ()

Reklama

Holina 

všechny recenze uživatele

je úplně jasné jaké ambice asi tak zhruba měl Franklyn mít. Bohužel to co uvidíte ve šťavnatých trailerech je také to jediné co ve filmu stojí za smrknutí. Choreografie soubojů jsou k smíchu, způsob vyprávění příběhu nehorázně debilní. Dobře udělané jsou samozřejmě masky a kulisy města Meanwhile - to ale na více jak dvě hvězdy prostě nemůže stačit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako nevim no, většinu času jsem se docela nudil. Zápletka okolo Ryana Phillippeho byla sice dobrá jenže ten zbytek tam vlastně většinu času i navíc a příběh by se bez nich klidně obešel. A proto jsem se většinu času taky hodně nudil a koukat každou druhou scénu, jak se Eva Green snaží zabít a nějakou kluk hledá dávnou kamarádku z dětství, mě fakt nebavilo. Navíc to má hodně pomalý tempo a režie je spíše podprůměrná.Kromě výbornýho Phillippeho, kterej tak trochu vypadá jak Rorschach z Watchmenů, se tady toho moc zkrátka moc pochválit nedá. Možná tak ještě docela dobrá kamera a konec, který měl docela dobrý vyvrcholení. Potenciál to ale mělo o hodně větší. Kdyby se toho zhostil někdo schopnější a zkušenější, tak by to asi bylo o hodně lepší. 50% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Temný Londýn, někdy v současnosti z pohledu 4 mírně narušených jedinců. Někdo hledá lásku, jiná smysl života, pak zde máme boží cestu a vlastní svět bojovníka se systémem. A to vše hezky pospojováno ve střídajících se kouscích života našich hrdinů. Na konci nalezneme smysl žití i smrti, jen víra tam tak nějak stojí sama :-) Ten plyn to podle mě trochu zkazil, asi by ho zažehl i výstřel z pušky a film by končil jinak... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Jméno postavy Johna Preesta (Ryan Phillippe), který bohuje proti zástupcům církve clericům a poté hodlá církvi pomoci, se nápadně podobá anglickému slovu „priest“, neboli „kněz“. Ironické pojmenování přitom Garreth McMorrow do filmu zavedl schválně. (vimanzen)
  • Hlavní role ve filmu měli mít původně Ewan McGregor, Paul Bettany a John Hurt. Ovšem potom měl McGregor nehodu na kole, při které si zlomil nohu a byl nucen z natáčení odejít. Z původního obsazení nakonec zůstala jenom Eva Green. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Reklama

Reklama