Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

I řekl Bůh (nebo Marc Caro): "Hle, dal jsem vám v celém vesmírném blázinci dostatek volnosti a navíc přivezl jednu sexy asiatku, která z vás pomocí nanobotů udělá pokusné králíčky. Tudíž tyto její dary nitrožilně přijímejte s láskou a nijak se nevzpouzejte. Jen na toho pomateného nováčka si dávejte bacha, je nějakej divnej." A stalo se tak. Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro, den šestý. Sedmého dne dokončil Bůh své nepochopitelné dílo, které tak pracně konal a dal mu jméno Dante 01 .. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

No kolisa to na hranici odpadu,ale nastesti jsem nekde pred pulkou milosrdne usnul a vzbudil jsem se az na konec,ktery byl uz opravdu odpadovy, predevsim ten 5 minutovy zaber na ty jdouci vlny s onoho tajemneho hrdiny chladici planetu,kazdopane to radeji nedoporucuji,nebot zabit cas se da urcite lepsi! ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil opravdu pořádnou kocovinu a ani se na to pro jistotu nechystá (naivka), může si Dante 01 pustit jako vzdělávací pořad. Protože jestli se v tomhle filmu něco Carovi povedlo, tak to bylo k dokonalosti dovedené vizuální ztvárnění právě tohoto neutěšeného stavu těla a mysli. Nevím co je to poslední dobou za módu natáčet jakési obskurní sci-fi povídky (viz např. Sunshine) s pseudo uměleckými ambicemi a kvazi přesahovými sděleními. Možná si autoři myslí, že se v tomhle žánru nechá schovat úplně všechno, páč scifisti jsou beztak cvoci. Ovšem nemusí (nutně) znamenat, že nemají kromě soudnosti ani kapku vkusu. Dante 01 se svou komorností přitom není úplně bez kouzla a myšlenka poněkud zmateného boha „included“ nebyla vůbec špatná — ať už byl jeho původ umělý či „přirozený“. Jenom nechápu, proč to muselo být celé zabalené do laciného mastného papíru plného řezníkových poznámek tužkou — ehm, mám na mysli to symbolické názvosloví, jímž je film prosáklý a také ty rádoby experimentální triky, za které by se nemusel stydět ani 40 let starý film. Kdyby se to celé odehrávalo na Zemi v blázinci, snad bych tomu dal i o 2 hvězdy víc. Takhle je to nuda, kterou zachrání jen relativně rozumná stopáž. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto patrnou věcí při hodnocené tohoto filmu je ta, že se mnoho lidí nechá ovlivnit druhými. Připouštím, tenhle film rozhodně není bomba a dalo by se mu vytknou první poslední, přesto si myslím, že patří spíše do středního proudu sci-fi, nežli mezi odpadní stoku. Příběh byl poměrně divný a nakonec ani nebyl dovyprávěný. Mnohé otázky zůstaly nezodpovězeny. Přesto by se dal ocenit alespoň nápad a také vizuální stránka. Budovaná atmosféra také nebyla špatná. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Představuju si to nějak takhle: Marc zavolá Pierremu, že objevil skvělé počítačové studio a že by bylo tedy dobré natočit nějaký film, kde se to využije. Pierre: "No jo, ale co scénář? Bez toho to nepůjde." Marc: "To je otázka pár minut, námět mě už napadl - bude se to odehrávat ve vesmíru, postavy budou mít jména z všemožné mytologie, nacpeme tam trochu symboliky pekla, pojmenujeme to Dante 01 a budeme tam triky lít tak často, aby divák na nějaký scénář ani nepomyslel." Pierre: "A co tam budou všichni dělat?" Marc: "Potácet se po zajímavě nasvícených chodbách, plazit se po zemi a slintat a sem tam pronesou nějakou pseudofilosofickou blbost..jo, a hlavní hrdina bude po většinu filmu mlčet. Hm, mohla by to vlastně být nějaká trestanecká kolonie, to vždycky zabírá." Pierre: "Tohle nemůže dopadnout dobře." A taky že to dobře nedopadlo, milé děti. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama