Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejším ne moc pozitivním reakcím jsem od tohoto filmu moc nečekal a možná právě proto jsem byl tolik spokojený. Příběh mi přišel na fantasy opravdu dobrý a celé to má takovou milou pohádkovou atmosféru, že mě to prostě smetlo a bavil jsem se od začátku do konce. Jistě má to svoje slabší chvilky, postavy se občas chovají nelogicky a je vidět, že peněz bylo asi málo. Naštěstí je zde ale výborné obsazení, které to zachrání vždycky. Brendan Fraser je jako vždycky sympaťák, Hellen Mirren je výborná, Eliza Bennet je překvapivě docela snesitelná holčina,ale nejlepší byl stejně Paul Bettany. Podle mého tedy velmi povedená fantasy, u které se pobaví malí i dospělí.70% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Eh, proč? Banda nezajímavejch postav v čele s unylým Fraserem (to měl bejt tahoun příběhu?) běhá skoro celou hodinu a půl po hradě zlýho Serkise (proč má hlavní záporák tak tři a půl scény?), aby se přes kupu úplně debilních zvratů dokodrcala k vykrádačce Balroga. Zajímavá předloha (nečetl jsem ji, ale slyšel o ní) je tu fackovaná snad ze všech stran a z příběhu o lásce ke knihám se vyklubala narychlo sešitá takřka televizní naháněčka s kupou odkazů na Čaroděje ze země Oz, která by z fleku mohla vyhrát nějakou cenu za zkratkovitost příběhu a absenci vývoje vztahů mezi postavama. Těšil jsem se a velké zklamání, raději dejte šanci Městu Ember nebo Terabithii. Tenhle snad stý pokus o fantasy ságu, co "dotáhne LOTRa", míří hodně vedle. Helen Mirren jako Gandalf? Fakt ne... ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Fantasy a dobrodrůžo, to Jára rád. Ale tento příspěvek do žánru mi teda nic moc nedal. Inkoustové srdce balancuje na hraně mezi dvěma - třema hvězdama, jenomže krom několika dobrých herců, pár pěkných efektů a sladké hnědooké blondýnky si z toho po vobědě nebudu pamatovat lautr nic. Atmosféra, příběh, postavy, hudba, nic z toho mě nezaujalo a vidět jednou stačilo. Na případné další díly bych ale trochu zvědav byl, z toho nápadu se určitě dá natočit solidnější podívaná. [5/10 červen 2010] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono tu už bolo všetko napísané. Takže viacej rozťahovať, alebo rozoberať je úplne zbytočné. Jednoducho tu máme krásny príklad ako slušný príbeh bez hútnejšej atmosféry pôsobí ako šlapka na krížnej. Neefektívne, silene a nechutne. Čo je celkom škoda. Fraser aj Bettany vedia hrať. Čo tu robila Helen Mirren a nie len ona, ale aj jej postava si neviem dostačujúco vysvetliť, ale som nezasvätený knihou, takže možno v tom bude problém. Inu nekoná sa nič prevratné. Dokonca sa to až topí v pátose priemerných záberov a scénáristických klišé. Raz a stačilo a verím, že zajtra si ten film ani pamätať nebudem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměr na všechny způsoby. Zajímavý fantasy svět není dostatečně představen ani rozveden a tradiční "sympaťák" Brendan Fraser se snaží, jak může. Naštěstí se k němu tentokrát přidala Helen Mirren a třeba Paul Bettany. Bohužel nejlepší casting není Andy Serkis, který možná jako Gloom byl skvělý, ale tentokrát jako hlavní záporák nemá dostatečné charizma. Mě jako fanouška Jennifer Connelly samozřejmě potěšilo, že se nebála na chvilku zastavit a zahrát manželku svého skutečného manžela, Paula Bettanyho. Inkoustové srdce není zas taková tragédie, je to koukatelný a vcelku příjemný film, jehož úmysly však odhadnete velmi brzy a ničím váš nepřekvapí. Pokud jste schopni dovolit filmu i pár chyb a levných triků, budete spokojení. Od režiséra Svět podle Prota jsem však čekal o něco víc než tolik obyčejné fantasy... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno