Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Giuseppe Tornatore mě zatím vysloveně nezklamal a jeho šňůra pokračuje i díky Neznámé. Drsný pohled na život jedné ženy, ztrápené krutou minulostí, které přichází hledat práci a začít nový život. Kseniya Rappoport hraje úžasně a své utrpení viditelně prožívá(a s ní i divák). Nezáviděl jsem jí ani na minutu, ale divák si přesto od ní dokáže držet mírný objektivní odstup. Ten se zmenšoval postupným odkrýváním pravdy o jejím předešlém životu až do povinného finále. Drama o ženě, které rozhodně zapůsobí svou otevřeností. A kde by byly Tornatoreho filmy bez Morriconeho? Možná o třídu níž. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi krutý příběh zahalený v mlžném oparu rychlého střihu a střípcích minulosti, které se nedá jen tak utéct. V prvních chvílích jsem měl trošku problém naladit se na notu vyprávěného příběhu, bránila mi v tom i tentokrát pro mne ne zcela vynikající Morriconeho hudba, ale postupem času, když každý dílek příběhové skládačky začal víc a víc a víc zapadat na své místo, měl jsem chuť stát se Irininým (vynikající Ksenija Rappaport) ochráncem, člověkem, který ji prostě normálně pomůže (tyhle hrdinské pocity ve mně moc filmů nevyvolává, tak si toho vážím:). Silný filmový zážitek a SPOILER: díky za konec. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Syrové scény opravdu zapůsobí, všechny flashbacky představují silné okamžiky nejen pro diváka, který jako by trpěl za hlavní hrdinku, ale samozřejmě především pro zoufalou a "pronásledovanou" Ukrajinku, které její strádání uvěříte zcela bez problémů. Strhující výkon Rappoport, dokonalá práce s kamerou (zamlžená či snad orosená milostná scéna je vskutku majstrštyk), Morricone ... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Jak skoncovat s minulostí, která se přetavila v budoucnost a ještě s vámi nezúčtovala? A je to vůbec možné? Drama zbytečně zaplněno protiklady, chvílemi brutální, najednou melodramatické, ale vůbec ne prvoplánově, navíc poselství a závažnou problematiku filmu to nesnižuje. Komisař Cattani s podobou, v jaké by ho žádná dospělá žena poznat nechtěla, skvělá Xenia Rappoport, jejíž tvář ustojí i podpírá většinu filmu, a tragický příběh, který umocněný hudbou Ennia Morriconeho, by slabší povaze zlomil srdce. 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mrazivé. Tři jména. Giuseppe Tornatore, Ennio Morricone, Kseniya Alexandrovna Rappoportová. Rozsah Vojny a míru by nestačil na vychválení tradičně silného Tornatoreho scénáře, o jeho režii snad raději ani nemluvě. Asi by stálo zato zmínit se o Morriconeho kompozici, která je jedna z jeho nejlepších. Dal by se do nebes vynášet výkon Rappoportové; nejen, že by to bylo zatraceně málo vypovídající, ale ve své podstatě i nespravedlivé ke všem ostatním zúčastněným. Ovšem je to vše zcela zbytečné. Podstatná je jediná informace. A sice, že Tornatore je po šestileté tvůrčí odmlce i nadále nejlepším a nejspolehlivějším tvůrcem evropského kontinentu. Bez výhrad, bez debat a s přehledem. ♫ Hodnocení OST: 5/5 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)
  • Tornatore sepsal námět k tomuto snímku již v roce 1987. Trvalo tedy bezmála dvacet let než byl projekt zrealizován. (DaViD´82)

Reklama

Reklama