Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne spracovanie tohto snímku diváka prevedie všetkými možnými zákutiami myslenia masových vrahov, hlavne toho z Poughkeepsie, ich zvykmi a rôznymi scenármi ich vraždenia. Nekvalitný obraz nájdených videopások síce pridáva na autencite avšak z pohľadu filmového diváka je to skôr na škodu. Mnohé scénky sú ťažko sledovateľné, navyše obraz je často roztrasený a strih chaotický. Vidím to na slabší priemer. 55/100 ()

petero 

všechny recenze uživatele

TPT sa zaoberá štúdiom kaziet, nájdených v dome vraha, za účelom vyprofilovania jeho osoby. Zo stoviek kaziet nám je odprezentovaných možno desať záberov. Film má svoje „svetlé“ miesta, no zväčša pozostáva z analýz vraha typologicky obsadených komentátorov. Tak ako to pri takýchto dokumentoch už býva, je to komentátormi zveličené slovami „to čo teraz uvidíte zmení váš život“, ale nič také sa nekoná, pretože to prebije veta typu „je to také strašné, že to nemôže byť zverejnené“ a tak hotová z tohto filmu môže byť ledaže tak nejaká dôchodkyňa v Amerike ktorá netuší „o čo ide“ a zbytočne ju nebudú trápiť otázky typu nevšímavosti budúcich obetí o nejakú kameru (ako príklad uvediem návštevu domu kde sa dvojica pred vrahovou kamerou, len tak narýchlo položenou niekde na nočnom stole, kľudne miluje, zatiaľ čo on sa schováva v šatníku). TPT tak ostáva niekde na pol ceste, nezapadne svojou zvolenou formou, lenže na ukázanie niečoho drsnejšieho proste tvorcovia nemali odvahu a dokonca i také kopanie do obete ostalo mimo záber. Nie že by som bol zaťažený na sledovanie mučenia, najlepší videozáber je jeden z prvých s únosom malého dievčatka, ale vzhľadom na prezentačné video kde sa vrah zakráda štýlovo k obeti som očakával viac takýchto pôsobivých nápadov. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pseudo-dokumentů, kterým máte tendence věřit. A já uvěřil. Alespoň na načas. Možná proto, že v tomto případě nejsou ani tak důležité "autentické" záběry z mučení, kterých je poskrovnu a jsou rozmazané, ale jedná se spíše o sledování samotného vyšetřování s komentářem řady "odborníků". Nebo možná i odborníků. Bůh ví. Prostě mě Dowdie nalomil a já ještě úplně nesrostl. 80% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda... tenhle pseudodokument o jednom " z nejhorších sériových zabijáků", který si všechno točil na video a chtěl to ukázat světu, postrádá atmosféru a navíc jde jasně vidět, že vše je zahrané. Navíc... vrah, který si všechno natáčí určitě nebude používat porouchanou kameru z roku 1,2 ... většinou totiž vůbec nevíte, co se před objektivem kamery odehrává. Jo a brutální? Kurva kde? Vrah se v brutalitě očividně moc nevyžívá, když vždycky uhne kamerou... neztrácejte s tím čas, raději se znovu mrkněte na Blair Witch.. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem o čom sa tu bavíme a natíska sa mi otázka prečo má vzniknúť takýto snímok ak nevychádza nedajbože aspoň z trochy reálneho základu?Jediné čo nemôžem asi pánu režisérovi vytknúť a síce,ak by som si pred vzhliadnutím neprečítala reakcie asi by som mu toto majstrovstvo len ťažko (ne)uverila.Hamba mi,pretože FOUND FOOTAGE spracovaný formou akoby dokumentu nám približuje konanie masového vraha a v spolupráci zo sekanými a rozmazanými zábermi robenými trasúcou sa kamerou je tak realisticky podané až sa to zdá byť naoko reálne.PS.nedajte sa oklamať. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama