Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pseudo-dokumentů, kterým máte tendence věřit. A já uvěřil. Alespoň na načas. Možná proto, že v tomto případě nejsou ani tak důležité "autentické" záběry z mučení, kterých je poskrovnu a jsou rozmazané, ale jedná se spíše o sledování samotného vyšetřování s komentářem řady "odborníků". Nebo možná i odborníků. Bůh ví. Prostě mě Dowdie nalomil a já ještě úplně nesrostl. 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jistě velmi ocení milovníci psychopatických sériových vrahů, neboť dokázal stvořit a ustavit jednoho z těch „nejlepších“ (ať už to znamená cokoliv). Velmi oceňuji skvělý nápad a stejně skvělé provedení, respektive odvyprávění. Jelikož nejsem milcem handy cam filmů, ze začátku mě ta roztřesená kamera a měnící se barvy obrazu dost sraly, jenže pak mě pohltil příběh a já to přestal vnímat. Zamlouvalo se mi, že mi z filmu běhal mráz po zádech, aniž by byl nějak zvlášť extra vizuálně brutální. Pár skvělých nápadů (např. kdy vrah využije k zavraždění další své oběti americký justiční systém), jedna naprosto vynikající scéna. Nelze se nevyhnout srovnání s o rok starším japonským Noroi, neboť jsou si, hlavně co se týče zpracování dost podobné. S jedním výrazným rozdílem. U Noroi jsem se bál, A to vraha z Poghkeepsie stálo jednu hvězdičku. Zdá se, že rok 2006 dobrému horroru docela přál. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Záběry roztřesenou kamerou člověka ve finálním stádiu roztroušené sklerózy, na kterých není lautr nic vidět a je nutné rozpumpovat představivost na plné obrátky mi strach opravdu nenahnaly. Docela mě zaskočili výborně hrající neprofláknutí herci. Působili na mě věrohodně. Stejně jako celý film, který skutečně reálný dokument velmi připomínal. Vrahounek si bere na paškál převážně ženy, takže kdybych byl dole o 18 čísel kratší, tak bych se možná taky bál. Takhle může moje srdíčko zaplesat pouze nad zajímavou psychostudií. Jen je trošku škoda, že nic z toho není skutečné. Vrah by byl už dávno dopaden a stal by se hrozně slavným potiskem na tričko. Každopádně se jedná o zajímavý typ filmu, který rád v budoucnu opět okusím. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice přesvědčivé. Normálně bych řekl, že jsem shlédl skutečný dokument, vypovídající o řádění úchylné (nemocné) bestie, doplněný o originální záznamy trýznění a vražd. Filmem se prolínají výpovědi policejních důstojníků a analytiků a sestřihy z nalezených videokazet, které jsou svým obsahem doopravdy mrazivé a atmosféra z nich sálající mi pevně zaškrcovala průdušnici. Vrah si mučení svých obětí přímo natáčel a vrcholem jest scéna pomalého zabijákova připlížení se do záběru po čtyřech s nasazenou ohavnou maskou a ... drsný! Možná těch komentářů zainteresovaných mohlo být o něco méně, ale i tak je tu zneklidňujících momentů dost. Tíživá hudba, přiměřená stopáž, výborná hand-camera. John Erick Dowdle se parádně rozjel a tak mi nezbývá než se těšit na jeho remake [Rec]u. P.s.: jak uvádí wikipedie, v 90. letech řádil v městečku Poughkeepsie a přilehlém okolí skutečně šílený vrah, známý jako Řezník z Water Street. Zároveň nás zdroj informuje, že film nezobrazuje jeho skutečné počiny. Alespoň doufám. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film ( tváriaci sa ako hraný film ) rekonštruuje prípad beštiálneho vraha, ktorý svoje obete týral a zabíjal. Vystupuje tu mnoho policajtov zainteresovaných na vyšetrovaní, psychológov a znalcov a snažia sa poodkrývať charakter postavy vraha a celého prípadu. Niektoré scény sú sadistické, iné svojím natočením konkurujú horroru. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama