Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pseudo-dokumentů, kterým máte tendence věřit. A já uvěřil. Alespoň na načas. Možná proto, že v tomto případě nejsou ani tak důležité "autentické" záběry z mučení, kterých je poskrovnu a jsou rozmazané, ale jedná se spíše o sledování samotného vyšetřování s komentářem řady "odborníků". Nebo možná i odborníků. Bůh ví. Prostě mě Dowdie nalomil a já ještě úplně nesrostl. 80% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorý je akože skutočný dokument o nejakom tom vrahovi, ktorý svojho času vraždil a mučil nevinných ludí v malom americkom mestečku. Na TPT som sa tešil dost dlho a tak jeho vydanie sa stalo akousi udalostou a v krásny to den resp. večer piatku 13-teho som si pustil tento "záznam". Hned na začiatok musím povedať, že som čakal iný film než som videl a viac menej ma sklamal. Možno za to môže neskúsenosť režiséra pre ktorého to bola jeho prvotina a možno za to môže citlivá téma, ktorá zobrazovala zozbierané skutočné informácie o vrahovi z Poughkeepsie. Teraz je to už jedno. John Erick Dowdle(režisér drzého xeroxu španielského REC-u, Quarantine) sa venoval skôr vyšetrovaniu a dal slovo odborníkom a tým pádom sme samotné vyvádzanie vraha sledovali dost cenzúrovane. Zábery mučenia skoro žiadne(99% sa odohrávala mimo kamery), vraždy minimálne(zábery na miesto činu nám akože malo stačit:() Film mal velký potenciál, no škoda jeho nevyužitia. Síce sa nejdnalo o nič nové a takýchto filmou tu bolo a bude, ale za zmienku stojí minimálne posledná 10-minutovka. Nechcem spoilerovať a tak ak vás to zaujíma mrknete sa nato, ved 85min. nezabije nikoho. 60% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šílená blbina, která nefunguje ani jako horor, ani jako dokument a bohužel se jí v žádném případě nedaří působit ani jako věrohodné složení psychologického profilu neznámého pachatele. Největším problémem je ale slabá, velmi slabá, funkčnost tohoto snímku jako celku. Hororová home made pasáž je kamerovější než kamerová, nepřesvědčivě vyprávěná, příliš skoková a zcela selhávající ve spoustě momentů. Dokumentární rovina slouží jen jako hloupá klička, kterou se tvůrci snaží vysvětlit co že to právě ukázali. Ačkoli se tyto dvě části vzájemně podpírají, nijak se nedoplňují a nejsou ani příliš soudržné. Nejzajímavější částí tohoto pseudofilmu tak zůstává závěr, kdy nebezpečí nepominulo, ale pouze se přesunulo, přičemž zanechalo zcela nezpochybnitelný otisk na svém původním působišti. Konceptuálně slušný film, který však působí příliš uspěchaným dojmem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice přesvědčivé. Normálně bych řekl, že jsem shlédl skutečný dokument, vypovídající o řádění úchylné (nemocné) bestie, doplněný o originální záznamy trýznění a vražd. Filmem se prolínají výpovědi policejních důstojníků a analytiků a sestřihy z nalezených videokazet, které jsou svým obsahem doopravdy mrazivé a atmosféra z nich sálající mi pevně zaškrcovala průdušnici. Vrah si mučení svých obětí přímo natáčel a vrcholem jest scéna pomalého zabijákova připlížení se do záběru po čtyřech s nasazenou ohavnou maskou a ... drsný! Možná těch komentářů zainteresovaných mohlo být o něco méně, ale i tak je tu zneklidňujících momentů dost. Tíživá hudba, přiměřená stopáž, výborná hand-camera. John Erick Dowdle se parádně rozjel a tak mi nezbývá než se těšit na jeho remake [Rec]u. P.s.: jak uvádí wikipedie, v 90. letech řádil v městečku Poughkeepsie a přilehlém okolí skutečně šílený vrah, známý jako Řezník z Water Street. Zároveň nás zdroj informuje, že film nezobrazuje jeho skutečné počiny. Alespoň doufám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Našťastie, dokumentárny štýl si tvorcovia múdro ponechali až do samého konca. Pretože napriek hrôzostrašnej téme sériového vraha je ich príbeh po stránke scenára neoriginálny a v podobe „normálnej“ hranej kriminálky by nemal šancu šokovať. Snímka na 80% mala našliapnuté, no čím menej sledujeme „chladných expertov s nezaujatými tvárami“ a čím viac sledujeme to, ako vrah unáša obete a následne ich mučí a zabíja, tým je to paradoxne slabšie. Už to nemá údernosť „chladných expertov s nezaujatými tvárami“. Napriek tomu to stále má niečo do seba. Zapôsobil na mňa istý zvrat, ktorý nastal po asi hodine, aj koniec s „bábikou“ Cheryl Dempseyovou. To bol ale zároveň jediný okamih filmu, kedy som si hovoril, že kvalitnejší herec by to zahral lepšie. Vždy je to trápne, keď sa netalentovaná amatérka pokúša o herecký výkon. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama