Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Kailo 

všechny recenze uživatele

..::Shrooms::..!___! I love schizophrenic ! ___! .... Ne, teď vážně. Slabota, slabota, slabota... Trapné lekačky, ujetý herci a ujetí "home less" guys... Proč i přesto, takové hodnocení ? Oceňuju práci tvůrcu... a navíc dlouho mě film takhle nepodělal... člověk se těší a bohužel. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Houbičky jsem ještě nezkoušel. Nezblbnu z nich?-Ne, ty už jsi blbej dost.- Tara je typická blbá blondýna, ovšem v jejím případě zdání klame. Čtyři dvojice, Tara a Jake, co nemají vyjasněný vztah, se vydávají do irských lesů, aby se ponořili do náruče matky přírody. To ještě netuší, že náruč bude vražedná a že mluvící kráva je to nejmenší, co na ně čeká. Dvě třetiny filmu jsou jedna velká haluška, kdy jsou postavy neustále v pohybu a přitom jedna po druhé umírají. Naštěstí ví, kdo bude na řadě, páč Tara po požití smrtící lysohlávky prozře a má věštecké vidiny zobrazující osud jednotlivých členů skupiny. Naneštěstí je jim to houby platné. Opravdu krásné lesy se stromy topícími se v mlze jsou jasnou devizou snímku. Pro zpestření je tu vybydlená polepšovna a k tomu temné legendy plus pošahaní domorodci. Hodnocení ponechávám, i když po letech bych asi jednu hvězdu strhnul. Jenže konec jsem si pamatoval, na rozdíl od zbytku filmu, tudíž měnit nic nebudu. Možný spoiler - jistá podobnost, ohledně pointy, s filmem Noc s nabroušenou břitvou. ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bídu ale navzdory místním převážně negativním hodnocením musím říct, že tento horor patří mezi lepší průměr oproti jiným vyvražďovačkám. Nápad to byl určitě zajímavý, ale jako mraky jiných hororů i tenhle dojel na naprosto odfláklý scénář. Kamera povedená, prostředí moc prima, ostatní věci už nic moc (chalupa místních podivínů, psychiatrická léčebna...no sorry, to bych čekal od amíků). Herci průměrní, ale kdyby ten děj byl trošku propracovanější, snáze bych jim odpustil :-). Asi jsem poměrně tupý, ale závěr jsem opravdu neodhadl, myslel jsem že to skončí dvěma různými způsoby, ale byl to ten třetí :-) za což dávám první hvězdu. Druhou za super prostředí a to že jsem neměl chuť to vypnout, ale opravdu to dodívat jak to dopadne. A třetí samozřejmě za tu krávu, to byla super haluze :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Shrooms je přes otřesný zmatený scénář atmosféricky poměrně povedenou záležitostí. Nepřehlednost je největší v druhé polovině snímku, kdy sem chvílema vážně nepobíral co se vlastně děje. Ono to tak v souladu s halucinacemi, které hrdiny postihují, asi má být, ale aby divák věděl ještě míň než samotné postavy, to je myslím trochu moc. Pointa je, vzhledem k průběhu filmu, celkem očekávatelná, a hlavně taky pořádně neoriginální. Shrooms měly obrovský potenciál, kdyby se tvůrci dokázali trochu odvázat a natočit film opravdu odpovídající svému názvu, mohlo z toho vzejít něco víc, než jen průměrný horor žánru teenage-slasher. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama