Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Exmariňák Pepper, pronásledovaný myšlenkou, že opustil při poslední misi kamaráda v Afghánistánu, sestaví speciální komando bývalých žoldáků, aby ho zachránil. Nikdo z nich si však neuvědomuje, s kým budou muset bojovat. Nastane neobyčejný boj o přežití mezi moderně vyzbrojenými americkými vojáky a staletími neporaženými afghánskými bojovníky. Během bojů byly protisovětské jednotky mudžáhidů vyzbrojovány a cvičeny agenty CIA a dotovány USA jako součást boje proti rozpínání Sovětského svazu. Bojů se na straně mudžáhidů údajně zúčastnily též pákistánské speciální jednotky, tzv. Černí čápi, převlečení za afghánské mudžáhidy. (Magic Box)

(více)

Recenze (42)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trošičku se přiznám, že jsem pod názvem tohoto filmu čekal vcelku vazbu film, proto asi ten odpad. Jenže nakonec pravda se ukázala krutější, než skutečně je a já jsem si tak mohl naplno užít tuhlenctu krávovinu, kde příběh ROZHODNĚ stojí za povšimnutí, protože to musel napsat fakt nějakej retard, jinak to ani nevidim. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na Afghánistán se podívat dá, ale maximálně jednou za život. Nenašel jsem tady nic co bych musel vidět znovu. Pár světlejších chvilek tady je- to bezesporu, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Nejvíce jsem trpěl u nelogických scén a nudné atmosféře. Jen by mě zajímalo, kolik se tvůrcům podařilo na tomhle vytřískat peněz. Hodně slabých 40%. ()

Reklama

Rocky88 odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct, jak někdo může na takovouhle chujovinu přijít? Scénář je stejně podivný, jako mnou nedávno viděné 1942 - a co teprve, když se do takovéhoto umění vloží hudebník typu Jona Leeho a režisér typu Allana Harmona. Nad výsledkem potom divák nevěřícně kroutí hlavou - děsivý střih, drsnou rockovou hudbu střídá "napínavé" dunění a vše korunuje Harmon ve scéně, kdy na diváka vyšle mudžáhida v prostěradle v domění, že každý uvěří, že jde o ducha. . . No prostě hrůza. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice těžkopádný snímek nemající absolutně šanci diváka přesvědčit o svém poselství. Zdánlivě válečný příběh z prostředí Afghánistánu se záhy mění v mysteriózní horor, kde přílišná nudnost trousí pomalé zívání a usínání nad něčím, co absolutně nelze pochopit ani v rámci svého žánru. Scénář je viditelně velice málo propracovaný, takže co se týče děje, není absolutně o co stát. Herci zde účinkující téměř neměli co hrát a tak zůstává záhadou proč něco, co by stačilo na půlhodinovou filmovou povídku, bylo roztáhnuto na hodinu a půl. Myšlenka nebyla špatná, ale tohle je prostě průser. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Afghanistán ešte nikdy nebol zobrazený takto kruto a krvavo... ale nie toto nie je vojnový film ako by sa podľa názvu mohlo zdať, tu sa niekto hrá na bubákov akéhosi Džinghistána či akého Mohameda, nudná až nezáživná amatérčina a zbytočnosť, aspoň že sa to špičkové komando vojakov snaží tváriť že vie bojovať a nie len tlápať zbytočné dialógy. Sakriš, na čo takéto prkotinky vôbec točia. Ani sa nečudujem že to malo rozpočet iba 1,5miliona USD, ináč by toho bubáka v plášti nahradili počítačovou animáciou ešte strašnejšieho bubáka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Hope, v Kamloops, v Lengley a ve Vencouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama