Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemně stylizovaná, ale nakonec neukočírovaná komedie, která se režisérovi rozpadla mezi prsty. Skvělému hereckému obsazení jasně vévodí úžasně ztřeštěná milionářka Rachel Weisz, naopak Ruffalo a Brody jsou hodně nevýrazní a nezábavní. Čtveřice hlavních hrdinů je vláčena po celém světě, všichni intrikují, až je z toho nakonec taková smotanina, že jsem se jednak ztrácel v ději a jednak mě to přestávalo bavit. Našince potěší část filmu odehrávající se v Praze, která navíc díky skvělé lichotivé kameře působí jako učiněný ráj na zemi. Čili za tu krásnou Prahu, za božskou Rachel a za scénu, kdy se Brody nechá na kole srazit žlutým sporťákem dávám tři hvězdičky...... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina je fajn, ubíhá bezva tempem a je zabavná a člověku se ty všechny podvody a styl točení zdá být úžasně originální, jenže druhá polovina je pořád totéž, nic se nemění, ne a ne to skončit, pořád to záhadně oživuje a začíná to být značně nudný, roztahaný a nakonec mi přišlo, že to má snad 2 a půl hodiny. Nicméně obsazení rozhodně potěší a Rachel Weisz tu jako bonus hodí větičku v češtině. 3+ ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu se sešli hned tři moji oblíbení herci, Josepha Gordon-Levitta nepočítám, ten tam byl asi na dvě vteřiny (nechápu). Do Adrienových očí bych se mohla vpíjet snad celé hodiny, Mark Ruffalo je svérázný manipulátor a Rachel Weisz, té to její nadšení prostě žerete. Rinko Kikuchi znám z Babelu kde byla skvostná, tady též. Ta to má všechno na háku. Film baví, nenudí, rychle plyne a celá ta stylizace je velmi příjemná na oko. Pohoda. Pěkné scény: Když Bang Bang jen tak mimochodem uřízne Stephanovi větev co mu překáží ve výhledku a on jen tak mimochodem poděkuje; vážná debata dvou bratrů a za nimi se projde velbloud; na začátku kdy jsou v tom baru, hraje hudba, chlápek na klavír a kamera jede doleva a je záběr kde čísi ruka krátce hraje na skleničku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Adrien Brody je herec, po kterém se už slehla zem a Mark Ruffalo si vydělává jen díky Hulkovi v Avengers. Zdejší duo mi tedy nepříjde příliš vtipné a je to spíš krimi příběh o dvou bratrech podvodnících.Nic moc zajímavého se ve filmu nestane, není to inteligentní ani moc zábavné natož vtipné. Jediné, co stálo za zmínku byla podivná samotářská Rachel Weisz, která byla skvělá. 45% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scénář, perfektní herci, výborná režie. Každá žánrová odbočka funguje na výbornou, pasáž z Prahy je navíc naprosto úžasná, navíc s jednou z nejodlehčenějších scén moderní kinematografie (jablko). Po Brick zase jednou něco jiného, ale Rian Johnson tím jen a jen potvrdil, že je jedním z nejnadějnějších a nejoriginálnějších "sám si sám" tvůrců posledních let. Po geniálním a skvěle vypointovaném konci mi nezbývá než se těšit na jeho další snímek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama