Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice ještě dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima), ale musím uznat, že pro mě tenhle film byl menším zklamáním. Vzhledem k hodnocení a vůbec oblíbenosti tohoto animovaného filmu jsem zkrátka čekala víc. Sice byly hezky vykreslené charaktery a jejich vztah, ale příběh mi přišel nedotažený, což se u mě podepsalo na celkovém dojmu. Dát si s tím o něco větší práci, šel by ten příběh vystavět mnohem lépe a možná by i to cestování v čase dávalo větší smysl. Především mi vadilo zakončení filmu. Konec by působil o dost líp, kdyby se víc odhalil ten důvod, proč vůbec daná postava (nebudu spoilovat kdo) cestoval z budoucnosti zpět a proč se tam musí zase vrátit. Reakce Makoto navíc byla trochu hloupá a taktéž nedávala příliš smysl. Neříkám tím, že všechno musí být nutně dovysvětlené a dávat smysl, ať klidně něco zůstane skryté a nechá diváka v nevědomosti, ale tady mi to přišlo jako čirá nedopracovanost příběhu. V rámci stavby příběhu by rozhodně mělo větší dopad na diváka, kdyby "obraz", který postava zmiňuje, byl ukázán až na konci (ne uprostřed filmu) a pochopili bychom důvod, proč onen "obraz" byl pro něj tak důležitý. Myslím, že by to dalo celému příběhu větší hloubku. Námět tedy dobrý (ostatně, po tomto filmu se v rámci jap. filmové tvorby s námětem "cestování časem" roztrhl pytel), postavy byly taky fajn, příjemná animace, ale něco hodně zásadního mi tam zkrátka chybělo. ~(3,5)~ ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásný film... Originální děj, krásná hudba, pěkné zpracování, příjemné postavy... Celkem mě to i dojmulo... To vracení se časem bylo uděláno hezky a ani jsem se moc neztrácel v ději, takže za to plus... Text závěrečné písničky při titulkách je krásný a dokonale podtrhuje tento krásný film... "Vypálila jsem si do srdce naše společné dny, abych si je mohla kdykoliv připomenout. I když budu někdy milovat někoho jiného, zůstaneš pro mě navždy něčím zvláštním, něčím cenným." ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, romantické i k zamyšlení, výborná hudba. Důvod, proč dávám jen 3 hvězdičky, je ten, že si musím taky trochu rozlišit mezi vším tím anime, které se mi líbí, který že to kousek se mi líbil víc. Novátorská myšlenka, což? Velká část příběhu prostě jen tak plyne, aniž by se něco vyvíjelo. To může být skvělé v nějakém konkrétním diváckém rozpoložení a možná že na druhý pokus, až nebudu zvědavý, jak že se to vyvrbí, to ocením mnohem víc. Teď mi to ale spíš kazilo dojem pocitem nudy. Zvraty naplněná poslední třetina to dost vylepšuje, má ale zase jiné mouchy v podobě „donucovacích“ praktik. Otázka vkusu a nálady. Uvidíme, co to udělá příště. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka ve filmu převážně běhá, bulí nebo do něčeho vráží. A je neskutečně protivná. Neumí se vypořádat s city, reaguje hloupě. Způsob, jakým nakládá s nečekaným darem, je absolutně pitomý. Závěrečné vysvětlení a zakončení je nesmyslné a nechá víc otázek než odpovědí. Včetně toho, že by vůbec nefungovalo. Vážná doprovodná hudba mě k tomuto typu příběhu přišla rušivá. SHRNUTÍ: Takhle vypadá názorná ukázka neschopnosti naložit se zázrakem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Proč já se do těch anime zas a znova pouštím, když vím, že mě to téměř pokaždé nebaví. K tomuto filmu jsem se dostal díky zajímavému sci-fi názvu, ale nakonec jsem hodně zklamán. Nebavilo mě to, nezaujalo mě to a celkově se mi to skoro vůbec nelíbilo. Ten příběh je tak divně poskládaný a ani hlavní hrdinka si mě nedokázala získat. Ocenit tak můžu jen ten nápad s cestováním časem, ale jinak to zpracování bylo na můj vkus nepovedené. 30% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)

Reklama

Reklama