Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice ještě dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima), ale musím uznat, že pro mě tenhle film byl menším zklamáním. Vzhledem k hodnocení a vůbec oblíbenosti tohoto animovaného filmu jsem zkrátka čekala víc. Sice byly hezky vykreslené charaktery a jejich vztah, ale příběh mi přišel nedotažený, což se u mě podepsalo na celkovém dojmu. Dát si s tím o něco větší práci, šel by ten příběh vystavět mnohem lépe a možná by i to cestování v čase dávalo větší smysl. Především mi vadilo zakončení filmu. Konec by působil o dost líp, kdyby se víc odhalil ten důvod, proč vůbec daná postava (nebudu spoilovat kdo) cestoval z budoucnosti zpět a proč se tam musí zase vrátit. Reakce Makoto navíc byla trochu hloupá a taktéž nedávala příliš smysl. Neříkám tím, že všechno musí být nutně dovysvětlené a dávat smysl, ať klidně něco zůstane skryté a nechá diváka v nevědomosti, ale tady mi to přišlo jako čirá nedopracovanost příběhu. V rámci stavby příběhu by rozhodně mělo větší dopad na diváka, kdyby "obraz", který postava zmiňuje, byl ukázán až na konci (ne uprostřed filmu) a pochopili bychom důvod, proč onen "obraz" byl pro něj tak důležitý. Myslím, že by to dalo celému příběhu větší hloubku. Námět tedy dobrý (ostatně, po tomto filmu se v rámci jap. filmové tvorby s námětem "cestování časem" roztrhl pytel), postavy byly taky fajn, příjemná animace, ale něco hodně zásadního mi tam zkrátka chybělo. ~(3,5)~ ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Krásný film, teochu smutný, ale to všechny romantiky. Polovinu jsem si řikal, proč získal tolik cen, ale teď už to vím. Na filmu je nebezpečná jen jedna věc. Díky filmu se mění naše gesta a chování dle obrazu dáné kultůry. Anime je tím obzvláště nebezpečné, protoźe nevychází z reality. Nikdo se nechová jako v anime, ale jeho sledováním se postupně v některých situacích začneme chovat podobně, ne-li stejně. Národ by neměl zapomenout na vlastní gesta a chování, ale postupně se tomu nedá zabránit. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka s hlavní hrdinkou, která neví co chce od života a když náhodou objeví způsob cestování časem, začne jej používat ke svým potřebám a potěšení... Film nepostrádá humor, napínavé okamžiky a sympatické postavy se kterými se divák může lehce ztotožnit, ale že by se jednalo o nějaké mistrovské dílo se říci nedá. Jako výplň volného času při nedělním odpoledni je Toki wo Kakeru Shôjo naprosto dostačující. 7/10 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tam boli občas také slabšie scény, pri ktorých som sa nudila. No ale musím uznať, že to bola celkom pekná animácia a hlavné postavy boli veselé, čo tiež oceňujem. Bolo to viac ako dobré ale nie vynikajúce. A Makoto má fakt otrasný plač. Tak trochu som sa v istých veciach stotožnila s hlavnou hrdinkou a to vždy je v mojom prípade pre film či seriál plusom. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě depresivní film. Kluk z budoucnosti se slzou v oku nejvíc vzpomíná na to, jak úžasné zábavné a krásné bylo, když si celé odpoledne líně házel s kamarády míčkem... No nazdar. Ta budoucnost musí být pěkná nuda. A navíc tý holce valí pěkný nesmysle do hlavy. Prý že na ni v budoucnosti počká... Cheche, to určitě. V budoucnosti on bude mladík a ona stará bába, takže jí tak maximálně pustí v tramvaji sednout, to bude tak to nejvzrušivější, co se mezi nima odehraje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama