Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (283)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Jak vykout filmvé zlato? Nemusíte být Steven Spielberg, klidně...třeba...neumětel Andy Tennant s občasným štěstím na dobrý scénář (Hitch). A to si pak řekne: "Hm, jak udělám nějakou filmovou bombu, aby tam bylo všechno, co ti hloupí diváci chcou?" A tak vymyslíte podprůměrnou báchorku o hledání pokladu, protože je to přece in ne? Každý chodí na Šifry a Lovce pokladů! No, ale studené kostely a temné krypty nevypadají dost cool, tak se to bude odehrávat na Floridě a Bahamách!!! "Jsem to ale génius." Teď herci. Takový McConaughey, herec nic moc, ale určitě to přijme, stejně jen rád ukazuje svaly. Nějakou sexy kost, co třeba ta Kate Hudson? Od Klíče je čím dál nesnesitelnější, ale ta skočí po všem, kde je romantika. Pár trapných a pár ucházejících vtípků a hotovo. Ještě název, třeba Bláznovo zlato? Ale kdeže, tohle je minimálně Imbecilovo zlato. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen si zbytek filmu neudržel svižnost, nápaditost a vtip jeho startu? Proti první půlhodině, která začíná perfektní scénou s potopením lodi ("Kde je loď?" - "Našel jsem ji." - "Kde je?" - "Tobě to dojde.") a pokračuje stejně vtipnou epizodou s řetězem a kotvou, vlouděním se na loď Donalda Sutherlanda a setkáním s jeho naivní dceruškou, nemám vůbec nic. Chyba je ve zbytku Bláznova zlata. Ano, v tom zbytku, který bohužel obsahuje onu očekávanou honbu za pokladem. Nutno podotknout, že nudnou honbu za pokladem. Odbytý závěr s potyčkou na hřbitově a finální konfrontací kdekoho s kdekým mě už skoro vůbec nezajímal. Přesto všechno je ale tenhle film na jedno vidění víceméně neškodný a bezbolestný. Hodnotím ho tedy stejně jako Saharu = dvě a půl.__P.S. Velice příjemná hudba George Fentona. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nijak extra zábavné, po anglicku musím citovat "gripping" ani po česku klasicky ohromující. Film jsem si ale kdysi z nezjistitelných důvodů stáhl a když už jsem za něho položil těch několik málo haléřů, musel jsem se k němu také přes všechny (ne)možné výmluvy a nechutě dohrabat. Můj počáteční odpor k další znuděné akční romantice o rozhádaném páru, který si k sobě najde cestu skrze všechny možné druhy nesnází se změnil ve chvíli, kdy mi pro mě kdysi ještě neznámý McConaughey padl přímo do oka. A možná právě Bláznovo zlato odstartovalo můj obdiv tohoto talentovaného herce. Asi právě díky tomuto zjištění se nic nenabízející dobrodružná podívaná přes všechny výhrady může pyšnit čtyřmi hvězdami. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Finn (Matthew McConaughey) a Tess (Kate Hudson), ačkoli jsou právě v rozvodovém řízení, se vydávají hledat bájný poklad. Za pomoci výstředního milionáře Nigela Honeycutta (Donald Sutherland) a jeho přihlouplé (nikoliv blond) dcerušky se pouští do dlouhé pouti, na jejímž konci bude snad ono Bláznovo zlato? Ale nejsou v hledání sami - po zlatě jdou i jiní, kteří se ale spokojují se sledováním Finna... Stejně jako u českého Na vlastní nebezpečí i u tohoto filmu jsem měl pocit, že si Matthewš McConaughey a Kate Hudson chtěli vyrazit na nějakou pěknou romantickou dovolenou do Karibiku, a aby se jim trochu snížili náklady, natočili si při tom tento film. Scénář je tak zoufale neoriginální (to už bylo originálnější béčkové Ztracené město). Ale na všem se má najít něco pozitivního - tady tomu filmu určitě vévodí Kate Hudson a Alexis Dziena v plavkách, několik (asi pět) docela vtipných scén a docela hezká hudba... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Letní kino někde blízko moře/pláže, pohodlný posez, dobrota po boku a nějaký ten exotický drink v ruce a možná potom si Bláznovo zlato užijete maximálně. Ovšem v relativně studeném mírném pásmu působí tento počin věru nezajímavě a klišovitě. Tennant zaujme diváka za celý film režijně tak dvakrát, třikrát. Povedených vtipů tam pár je, ovšem celé to vypadá šíleně okoukaně a ohraně. Dvakrát tomu nepomůže ani fakt, že McConaughey má větší hrudník než Kate Hudson. Není to úplně hloupé a pokud člověk čeká nižší střední třídu zábavy, dostane se mu přesně to. Jednoduchá letní jednohubka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama