Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Zdeňka odpad!

všechny recenze uživatele

Fanoušek kapely Chinaski si přece nemohl nechat ujít film, kde má hlavní roli frontman. Bohužel jsem tak nepřekonatelně zklamaná, jeden z nejhorších českých filmů vůbec. Neměl hlavu ani patu, myšlené fórky mi s bránicí nic neudělali a herecké výkony stály za jedno... P. S. Michale doufám, že tě radši uvidím na nějakém koncertě. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

No jako na oddych je to dobrý... nejdřív jsem se sice ztratila v tom, jak se to začlo odvíjet "znova", ale pak vše pochopeno... to je na tom tak trošku i dobrý... prostě oddych... nic víc, nic míň... ............. Mimochodem - udivil mi a fakt jsem se zasmála, když jsem viděla Béma v roli taxikáře... s fousy :-D ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem ten film nechtěl hodnotit, protože jsem si myslel, že jsem jediný exemplář, kterému se líbil. Až včera jsem svoje rozhodnutí změnil, když jsem na jedné akci potkal skupinu chlápků 30+ (pravděpodobně cílová skupina), kterým se ten film líbil snad ještě víc než mně. Není to žádné filmové umění ani to neřeší problémy světa - film pouze baví jednou drobnou nevěrou korunovanou nechtěným těhotenstvím. Zejména díky zábavným hercům ve vedlejších rolích (Hádek toho eMPíka trefil přesně) film v pohodě plyne a není problém si ho druhý den pro pobavení pustit znovu. Je zábavné, když se diváci u filmu baví, jsou v pohodě a pak ho v hodnocení hodí do odpadu nebo do jeho blízkosti jenom proto, aby nebyli obviněni ze špatného vkusu. To hvězdné nebe v hodnocení je samozřejmě jenom protest. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Filmová hříčka aneb Nesnesitelná těžkost divákova bytí. 1) Co jen říci? Malátný překvapivě slušný, věčný komik Sobota taktéž, Tatiana Vilhelmová výborná, z Marsu spadlý Karel Janák ani nemusí přehrávat a Pavlovi Bémovi role taxíkáře připadne více, zdá se mi, než ta primátorská. 2) Film je zábavný nenápadným decentním způsobem, který nekřičí, ale přesto se do mysli zaryje. Je takový novinářský - na jedno použití. Jsem zvědav, jak se mi bude líbit při opakovaném shlédnutí. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Misto doktora jsem koukanim chytil akorat vlka. Tana Vilhelmova dokazuje ze dokaze zahrat perfektne i v neperfektnim filmu a Krystov se nam opet dostal do blata filmove tvorby, alespon dokazal perfektne pobavit. No a Michal Malatny? Ano - byl malatny a ac vystudoval DAMU, mel by se spise drzet zpivani. Ceska filmova tvorba se topi v kanale, kde je minimum vody. Z nevycerpatelne studnice fantazie stale narazi na ono stejne tema, ve kterem se v tom mori najde malo kdy nejaka ta perla. Chytte doktora je spise krec v radoby originalni spirale jednoho porad dokola omylaneho a to je nekoukatelne i pro venkovskeho idiota s amputaci ocnich vicek. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama