Reklama

Reklama

Světlušky v zahradě

  • USA Fireflies in the Garden (více)
Trailer

Částečně autobiografické americké melodrama režiséra Dennise Lee líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových (Wiliam Dafoe a Julia Robertsová), jejich dětí i životních partnerů, které vyhrotí nečekaná tragédie...
Pro Lisu, jejího manžela Charlese (Julia Robertsová a William Dafoe), syna Michaela (Ryan Reynolds) a dceru Ryne (Shannon Luciová) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watsonová). Tragická autonehoda, při níž Lisa umírá, však plány nečekaně zhatí. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Mossová), která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství. Michaela pronásledují bolestné vzpomínky z dětství, postupně však všichni tři skrze bolest a slzy zjišťují, jak moc se navzájem potřebují, a že navzdory starým křivdám mohou znovu vytvořit rodinu. Tradiční, částečně autobiografické drama natočil scenárista a režisér Denis Lee. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to ako to zaujímavo začínalo tak som čakal niečo oveľa dramatickejšie... Takéto filmy s viacerými časovými rovinami a početnou retrospektívou mám naozaj veľmi rád. Pekne to bolo všetko prepojené, aj keď spočiatku som mal normálne problém s tým si domyslieť kto je kto a čo sa vlastne deje - potom sa to našťastie vyjasnilo. Ale ako som už povedal - začiatok vynikajúci, a potom už to pomaly klesalo niekde k priemeru. Ale aj tak zaujímavý film a pútavý príbeh - hoci trošku slabšie prepracovaný. No hlavne Ryan Reynolds sa opäť predviedol ako vynikajúci herec. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Drama moc nemusím, ale když tam hraje můj oblíbený herec proč se na to nepodívat. A opravdu mě to mile překvapilo. Co dodat kvalitní film s výborným obsazením a námětem rodinných vztahů., které zrovna zprvu nevypadají jednoduché, ale nakonec i ne zrovna lásky dávající tatík v podání W. Dafoe se dokáže změnit. I když jako šikanující otec se mi zamlouval líp. Pro fanoušky seriálu Hereos, zde stojí za povšimnutí Hayden Panettiere v roli tety Jane... No pomalu se chystám na další drama co takhle Will Smith ( Seven pounds ) hm :) ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Melodramata - ty já ráda. Člověk občas nečekaně narazí na příjemný film a Světlušky v zahradě jsou jedním z těch nenápadných dobrých filmů. Dvě časové roviny jsou tady přehledně rozděleny a obě mají hodně velký význam. Willem Dafoe opět předvedl své výtečné herecké kvality a jeho výkon je tady výrazně nejlepší. Řeší se opět vztahy,které jsou hodně komplikované a složité. Líbí se mi,že jak se děj posouvá a plyne,vzduch se čistí,ale pořád v něm něco zůstává. A nejen Dafoe,ale i celá další herecká sestava byla výborná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem k tomuhle filmu napsat opravdu hezký vyčerpávající komentář, důkladně ho rozebrat, jenže komenty píšu s odstupem několika dní a po třech dnech už jsem prakticky vůbec nevěděl, čeho se chytit. Tak dokonale se mi ten snímek vytratil z paměti. Zůstala jenom nepříjemná vzpomínka na nudu a pocit nulového ztotožnění s hrdiny filmu. Hezké obsazení, ale jinak mě tahle typická festivalovka jednoznačně minula. Celkový dojem: 25 %. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Nikdo není mrtvý, dokud si ho pamatujeme. Víš jak vzpomínám na svoji mámu? Kouknu na hodinky a když jsou čísla stejná, třeba 11:11 nebo 22:22, když jsou stejná, tehdy si vzpomenu, že musím říct mamce, jak jí mám rád. Hodiny zrovna ukazovali 11:11, když nastal zlom v rodině Taylorových. Zlom, který nikdo nečekal, který byl neuvěřitelně bolestný, ale zároveň jim pomohl navzájem se pochopit, vyléčit staré rány, říct si, že takhle to dál nejde. Staré rány bolí více než ty nové. Mámina tragická smrt bolí, ale rány, které se staly před mnoha lety a vůbec se nevyřešily, bolí mnohem více. ...Hodiny ukazovali 11:11 když přišel i zlom v mém myšlení. A já jsem v tom okamžiku pochopila, že si své rodiny rozhodně nevážím tak, jak by si to zasloužila. A ještě něco se ve mě zlomilo. Julia Roberts. Z mé asi nejnenáviděnější herečky se stala jednou z mých nejoblíbenějších... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Kritici Dennisovi Leemu vyčetli, že jednotlivé časové roviny ve filmu splývají a jsou nepřehledné - s výjimkou modelů aut je totiž od sebe neodlišuje téměř žádný rozdíl v designu šatů nebo budov. (curfew77)
  • Za kamerou stál Danny Moder, manžel Julie Roberts. (curfew77)
  • Film se má podle scénáře odehrávat v "nejmenovaném městečku na Středozápadě nedaleko Chicaga", natáčel se ovšem v Texasu, což je z exteriérových scén docela dobře patrné. (curfew77)

Reklama

Reklama