Reklama

Reklama

Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili. Jedna z nich se usadila v opuštěné nemocnici, ale v patách má hordu nelítostných kanibalů. V hlavní roli amerického hororu Michael Madsen.  Píše se rok 2012. Došla ropa, zhroutil se celosvětový systém, dosavadní společnost zanikla. Žijí jen nepočetné tlupy lidí, kteří se toulají světem a hledají pro sebe útočiště. Bohužel ale existuje i početná skupina fanatických kanibalů, kteří loví všechny, co apokalypsu přežili. Americký horor režiséra Marka Younga vypráví o jedné ze skupinek lidí, která se usadila v opuštěné nemocnici. Bohužel však právě sem dorazili i kanibalové. Kdo z nich přežije? V hlavní roli Michael Madsen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměrná celkem příjemná podívaná na jeden večer. Film má sice podle mě stupidní scénář s ropou, představoval bych si lepší katastrofu. Ale o to moc ani nejde zmíní se o tom jenom na začátku takže to ani moc nevadí. Hlavní hrdinové zavřený v nemocnici(jak originální pro horor:-))bojujou proti velkým drsným hovadům. Je takové zábavné jak hlavní hrdinové jsou vyhladovělý chudinky co vypadaj jako kdyby nedokázaly žádnou práci a hlavní hajzlové jsou nabouchaný hovada. Nicméně film je takový příjemnější spestření, není to nic co by se muselo vidět a taky se na to rychle zapomene, ale nakonec proč ne. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Blízká budoucnost se potkala s ránou, která svět, jak ho známe, zdecimovala. Problémem jsou vyčerpané zásoby ropy. Budiž. Města se prý vylidnila - nemohu soudit, film se odehrává pouze ve dvou lokacích (nemocnice a nějaká továrna, mezi nimiž je volné prostranství). Přeživší se dělí na lidi a kanibaly, a zejména lidé jsou zastoupeni prkennými dřeváky největšího kalibru. Jejich činnosti postrádají logiku, z úst jim vycházejí otřesné věty a v jejich projevech totálně absentují emoce. Kanibalové jsou na tom podobně, přátelí se s kamarádkou Apatií a čas od času pronesou prostřednicvím Madsena či Jonese několik chraplavých vět. Kanibalové po nocích loví lidi. Jenomže bez náznaku atmosféry, bez lekaček, jen s občasným krvavým doplňkem. Toto je rovněž první nerozpočtový film, tohle nemohlo stát ani dolar. Scénář se v druhé polovině snažil být trochu invenční, budiž. Se závěrečným proslovem se však shoduji, jinak nic, prázdnota, slabota. 30% /After Dark HorrorFest 2007/ ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Béčko jako mraky, žádná originální nebo něčím výjimečná scéna, tupé dialogy, z kterých pomalu bolí uši a při hloupí ,,frajeři,, ala Blade 3 s lukem ;-) naprostí neherci, ani s jednou postavou se za dobu filmu nesžijete, což se dá odhadnout bohužel už v prvních minutách. Filmu chybí peníze a bohatší rozpočet, jako většině béček a hororů z Dark Horror Festu, záporácí docela ujdou a jsou aspoň zdatní, zato jejich (menší spoiler) šéfka je směšná a těžko uvěřitelná, docela mě iritovalo na postavách jejich výbava, proč měli tak málo zbraní? Já osobně bych neměl moc problém ve výběru luk VS puška….hromada chyb, na tři hvězdičky to o „prdelku“ nemá ;-) 4/10* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné post-apokalyptické béčko, kde se apokalypsou stalo vyčerpání zásob ropy, předpokládám, že film si objednal OPEC, jiné vysvětlení pro tak za uši přitažený důvod konce civilizace mne nenapadá. Pominu-li tenhle OT námět tak toho taky moc nezůstane, skupinka těch hodných přeživších bojuje proti těm zlým, kteří se údajně pár let či snad měsíců po tom strašném třesku, kdy byla vyčerpána poslední kapka ropy stali kanibaly a nosí oblečky jako pravěcí lovci lebek, asi proto, aby případným obětem připadali dostatečně zlí, na diváka pak čeká i jeden opravdu "nepředvídatelný" zvratek, Madsen se sekerou a konec ve stylu Ramba. Za několik hezkých máchnutí sekerou uděluji usmolené dvě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě seznámil s jednou z dalších zajímavých postapokalyptických vizí, tentokrát se však však zjevně jedná o vizi samoúčelnou, která je ztvárněna za účelem vybudování příběhu, u kterého by se mohl divák na nějakých 90 minut zabavit a také se trochu bát. Určité nedostatky, které už zde někteří komentující zmínili, nechám stranou, protože u filmu jsem totiž nikterak zvlášť nad nedostatky příběhu nepřemýšlel, toužil jsem jen po tom podívat se na film, u kterého se mohu před tím než půjdu spát odreagovat. Takže nedostatky nechám být a budu se věnovat příběhu samotnému, který je docela zajímavý a dokázal ve mně probudit zájem o osud hlavních hrdinů a o to, co bude následovat. Určitá atmosféra tu byla, pár lekaček také režisér použil, dokonce i na nějaký ten překvapivý zvrat se zde našlo místo, takže v tomhle směru to je naprosto v pořádku. Trošku mě jen mrzelo, že se nevyužil celý prostor té opuštěné nemocnice, z venkovních záběrů bylo vidět že ta nemocnice je opravdu hodně velký objekt, ale všichni se pohybují jen v jednom patře a jen v omezených prostorách, kdyby se více využil ten prostor, byl bych zřejmě maximálně spokojený. Ale fajn, beru v úvahu, že prostě tvůrci chtěli zařadit do filmu i nějakou tu mrtvolu a trochu krve, a kdyby ještě měli zařadit honičky po nemocnici, tak by ten film asi byl mnohem delší. Celkově tedy tenhle horor vnímám jako mírný nadprůměr, neboli uděluji trochu lepší tři hvězdy, což si myslím že je vzhledem k těm několika chybám a nedostatkům, které film měl, docela spravedlivé hodnocení ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama