Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 7

Recenze (1 551)

genetique 

všechny recenze uživatele

Už behom pár sekúnd som videl, ako dávam tomuto filmu plné hodnotenie. Je až neskutočné, ako ma dokázal strhnúť a rozcítiť. 'WALL-E' vo mne vyvolal pocity malého dieťaťa, pocit infantilnosti a krásnej úprimnosti, ktorú som dlho nepocítil pri žiadnom filme. Nápad strieda nápad, občas sa nájde skvelý, poctou precítený odkaz na klasické filmy. Originalita v každej scéne maximálna, ani chvíľu som nezapochyboval o tom, že film nabúra moju animačnú topku, v závere nakukol dokonca na jej vrchol. Záver je totiž dokonalý, dobrodružný, úsmevný a vynahrádza vtipné momenty, ktoré v úvodných pasážach trošku chýbajú, čo som však postrehol až dodatočne, pretože toto magické kovové stvorenie na seba v momente strhlo všetku pozornosť a ja som sa už len rozplýval. Jedným z faktov, ktoré určite prispeli k môjmu chutnému vnímaniu tohto robotického anjela je, že film 'Short Circuit' patrí k mojim nostalgickým filmovým úchylkám. A myslím, že tohto robota si k ním určite pridám. Disney/Pixar, ďakujem za božský zážitok! 100%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Infantilní ekologicko-výchovné peklo, jež drží nad vodou pouze kvalitní zpracování, i když i to je při srovnání se stylizovaným krysím kuchaříčkem z Ratatouille na nižší pozici. V Pixaru jako by se rozhodli, že všechna moudra z výchovných knížek pro děti narvou do jednoho filmu s upištěným (a opravdu strašně pitomým) robotem, a tak se z plátna od začátku dokonce šine jedno ponaučení za druhým, přičemž některé by mi lezly krkem, i kdybych ještě nosil bryndáček. 50% P.S.: Ze všech těch žvatlavých ťuťuňuňu jmen jsem si při odchodu z kina připadal absolutně retardovaně. Zlatá Kung Fu Panda. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Letošní rok se ještě zdaleka nepříblížil svému konci, a ač nás čeká ještě spousta filmových lahůdek, nebojím se napsat, že pixarovský animák WALL-E je filmem roku. Perfektně zvolený příběh má ten pravý punc i díky skvělému načaqsování. Příběh o první lásce, dětské naivitě a fascinaci vším novým umístěný do nepříiš lákavé budoucnosti musí totiž nutně zapůsobit na každého. WALL-E totiž není jen dalším animákem, ale hlavně perfektně vymyšleným snímkem, ve kterém má každá věc své opodstatnění. Pečlivě vsunuté hrané prvky jsou do snímku naroubovány až s překvapivou precizností a jedná se kouzelně zvládnutou spojnicí mezi minulosti (v podstatě současností - dobou kdy lidé ještě žili na Zemi) a současností (dobou kdy se planeta stala definitivně neobyvatelnou). WALL-E však není jen ekologickou agitkou, jak se může vzhledem k okolním komentářům zdát. Jedná se o příběh téměř až biblický. Vždyť narážky na první příběh o lásce (Adama a Eva) nebo dokonce osidlování planety jsou více než zjevné. Tomuto snímku se podařilo představit dospělý animovaný film bez zbytečných berliček. WALL-E stírá rozdíly mezi animovaným a hraným. Miluji tenhle film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyzkoušejte modrou, je to nová červená." Dovede konzumní reklamní společnost Zemi k sebevraždě? Nevím, ale maká na tom opravdu svědomitě. Já tedy nejsem žádný ekologický aktivista ani terorista, ale němý Vall-I mi mluví z duše. Navíc mě baví svým blbnutím s hasičákem, podprsenkou nebo pingpongovou pálkou. Je s ním zkrátka sranda, jeho agitace není příliš vlezlá a jeho jízda mimo vyznačené pruhy je dokonalá. Je to prostě rebel a já mu fandím. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když se Wall-E přižene na svých pásech před kameru, zarachotí svými melancholickými součástkami, upře na mě ty velikánské, emocemi nabité fotoreceptory a zapípá něco ze své citoslovečné slovní zásoby, tak ho prostě musím přijmout celým srdcem, protože on je tak děsně rozkošný, legrační, vlezlý, zvídavý, pečlivý, citlivý a... zamilovaný. A je velká škoda, že se poté vývoj vztahu mezi ním a Eveou přesune z romantikou načichlých míst zpustošené planety do uzavřených prostor vesmírné stanice a že se začíná trochu moralizovat. Animace působí snad až ďábelsky dokonale, hudba, zvuk, kamera, to všechno jsou jenom plusové body. A těm, kteří by se našli v Eysenckově grafu temperamentu v levém horním kvadrantu, možná na konci nějaká ta slza ukápne. 90% 180 miliónů dolarů(rozpočet)/507,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/74 miliónů dolarů(zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Zvukař Ben Burtt nahrál pro snímek celkem 2 500 zvuků, což byl údajně dvojnásobný počet oproti kterémukoli dílu Star Wars, na kterém měl tu čest spolupracovat. (Dlee)
  • Píseň, kterou si VALL-I nahraje, a která se stává ústředním motivem jeho vztahu s EVOU, je „It Only Takes a Moment“ z muzikálu „Hello, Dolly“. Úvodní píseň celého filmu, „Put on Your Sunday Clothes“, pochází rovněž z muzikálu „Hello, Dolly“. (Ištván87)
  • VALL-I se stal ve své době nejnákladnějším animovaným filmem historie. Stál úctyhodných 180 milionů amerických dolarů, nicméně tento milý robůtek vydělal celosvětově 485 milionů. (Rodriguez)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama