Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Zpočátku krásně plynulé drama, které se ale pak promění v zamotanou hříčku slov o umírání. To se nakonci opět promění v krásné zakončení. Právě kvůli prostřední části dávám tři. Jinak by to bylo čisté hodnocení čtyř hvězdiček. Malkovich v roli "posla" seděl perfektně, protože už jsem si na něj zvykl ještě dříve než jsem viděl film. A to díky reklamě na Nespresso, kde hraje spolu s Georgem Clooneym. Prostě role ušitá na míru. Teda jestli se tomu dá říkat role. Protože on se tak chová i v běžném životě, jak jsem mohl poznat na festivalu v Karlových Varech. "Říká se, že labuť zazpívá jen jednou. Těsně před smrtí. Cítí, že umře. Není to kvůli bolesti. Naopak, zpívá proto, že je šťastná..." Přesně takhle by se dala vystihnout hudba, která film provází. A vy po filmu odcházíte... s myšlenkou na vaše nejbližší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejdříve co se povedlo. Malkovich, Duris a hudba. Špatný byl ten sklon k filosofickému blábolení na téma smrti, které provázelo celý film. Chápu, že v tomto případě je hlubokomyslné žvanění na místě, protože Malkovich se jako posel nesnaží smrt podvést, ale "jen" pomáhat budoucím nebožtíkům usmířit se se životem, ale přeci jenom bych uvítal více vypjatějších scén na úkor filosofie. I přesto ale lze najít k hlavním postavám vztah a vše relativně v poklidu ubíhá až do samotného konce, který uspokojí i trochu naštve. 60% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně šlo tohle naprosto mimo mě, hodina a půl o pochopení něčeho, co bylo řečeno na začátku. Nevím, sám jsem překvapený, že se mi Po smrti opravdu nelíbí, ale vadila mi tak nějak přílišná snaha o poetičnost, která nakonec vyústila jenom ve zmatenost a zjištění toho, že prostě umřeme všichni a vyhnout se tomu ani náhodou nedá. Příběh šel prostě kompletně mimo mě, takže hodnotím krásně snovou atmosféru podkreslenou hudbou Desplata a to je tak všechno. Bohužel... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže říct, kdy kdo zemře a co přesně se komu stane. Nikdo taky nedokáže smrt zastavit. Co ale člověk zmůže je, člověka na smrt připravit. Tak asi v tomto duchu se nese místy rozvláčný příběh Afterwards pro mě s né moc přesvědčivým Romainem Durisem. Naopak, J. Malkovich opět nezklamal, stejně tak i hudba podbarvující každý "světlý" okamžik. "Nebojte se říct těm, na kterých vám záleží, že je milujete." 73% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. tak tohle mně zase dostalo. Já tyhle filmy na toto téma rád. Příběh klade důraz na jednoduchou skutečnost. Važte si aždé minuty se svými blízkými, protože čas, který tu máte je dar. A my navíc máme možnost pamatovat si všechny krásné věci co jsme zažili a ty zlé časem vytěsňovat. Snímek neřeší co se děje pak, když překročíte onu hranici mezi životem a smrtí. Nečekejte žádné Jak přicházejí sny. Tohle je spíše ve stylu Města andělů. Malkovich tu byl skvělý i ten jeho klidný hlas. Prostě role jak pro něj. Krásnou Evangeline zbožňuji už od odb co s letem Oceanic nedobrovolně spadla s ostatními Ztracenými na ostrov Duris se skvěle hodil do role arogantního advokáta. Kamera nádherná a nakonec samozřejmě veliká poklona panu Desplatovi. Neskutečná věc ta jeho hudba! Ať už něco je, nebo není.. Ať už nám někdo slibuje, že ten skutečný život je teprve tam... Myslím, že nikdo nic nezkazí i kdyby pak už nic nebylo, kdybychom si své životy tady, žili je naplno pro sebe i pro ostatní. Možná, že ty krásné vzpomínky, případně věci co jsme vybudovali pak budou budou to jediné, co po nás zůstane. Já dávám za 5 rozkvetlých pouštních květů ! * * * * * ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama