Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Dějově podprůměrná komedie, kterou však dost povznáší herecké obsazení, to občas zachrání i ne moc komicky dotažené situace. Holubová mě sice zprvu moc nepřesvědčila maminkovsky laskavou polohou, ale v bytě své milostné sokyně byla neuvěřitelně přesná a Zoubková mi typově dost připomíná Janžurku za mladých let a její lyričtější role. Akorát Mádl mi trochu neseděl, i když i on má světlejší momenty. Super jsou autobusové gagy. Nakonec tedy příjemná jednohubka, které by to slušelo víc v televizi, se seriálem raději nesrovnávat, zde jde spíš jen o nezávaznou inspiraci. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Občas člověk prostě dostane chut na klasický český film,prostředí,herce..ale popravdě není poslední dobou někdy moc z čeho vybírat.. Taková normální rodinka je typický příklad-celý film je vlastně o ničem a jasně ukazuje nejslabší článek-scénář.Největší zvraty v "neději" pak představují vynucené situace,jako třeba podpálení stodoly.K tomu to zaměření na všechny generace..občasí zbůsobí, že vám nějaká postava vyloženě otráví film-bez L.Malkiny bych se klidně obešel..Jinak to s českými herci není naštěstí tak špatné,takže Holubová nebo Mádl dokážou nějaký ten humor vykřesat..celkem vzato jedna vyložené komická scéna s přistižením nevěry(jo,ta v bytě když Holubová spláchne:)) a zbytek tak akorát na jedno zkouknutí,když je krize... ()

Reklama

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza! Naprosto debilní kravina, která sprostě vykrádá původní seriál, aniž by vzala jediný miligram humoru či kvalit. Seriál byl taky hloupoučký, ale stál na výkonech výborných herců. Ojetá Malkina, na jejíž díru v zubech jsem si vypracoval dávivou alergii, trapný Mádl, snad jen netradičně nekyselá Holubová trochu zaujala. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, pravý a nefalšovaný český remake! :-) Uznávám, že prvních pět minut jsem se usmíval, poněvadž se mi vybavily geniální a legendární scénky té pravé Normální rodinky. Když jsem však procitl z melancholie, uzřel jsem krutou realitu, která je hodná tak maximálně české "komediální" tvorbě jednadvacátého století. A aby toho nebylo málo, zase ta Holubová... Pro věčné kritiky věčných kritiků jsem si však připravil i jedno pozitivum. A sice, Ivaně Chýlkové to překvapivě slušelo. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si pustil českou komedii "Taková normální rodinka", kterou prý tak nějak natočili podle stejnojmenného výborného seriálu, který už zavál čas. A tu byla zřejmě jedna z hlavních chyb pana Hartla. Když totiž na trabanta přilepíte značku Ferrari, můžete klidně kamarádům nabulíkovat, že máte doma Ferrari, ale trabant nikdy Ferrari nebude. Stejné je to i s tímto svérázným a poněkud nezdařeným pokusem o vzkříšení zábavného seriálu. Druhou chybu, a to dosti zásadní, vidím v tom, že o komedii zaručeně nejde. Věřte mi, díval jsem se. Ve finále bych pak vyzdvihl i třetí chybičku, která je spíše estetického charakteru. Nechápu, proč byli obsazeni tak tragičtí herci, obzvláště pak příšerná Malkinová, která působí jako pěst na oko a degraduje postavu subtilní detektivní babičky na otravnou hajzlbábu. Závěrem snad zmíním skutečnost, že kdyby šlo o film s jiným názvem, který by neodkazoval na jakoukoli předešlou tvorbu, asi bych zvedl hodnocení na dvě hvězdy. Takto ale musím kriticky sáhnout níž a doporučit divákům, aby se tomuto sterilnímu dílku bez špetky vtipu zdaleka vyhnuli. 20% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama