foto

Marika Procházková

  • nar. 1.10.1974 (45 let)
    Zlín, Československo

Biografie

Marika Procházková se narodila v roce 1974 ve Zlíně. Nejdříve vystudovala Střední pedagogickou školu v Praze a poté odjela na rok studovat do USA. Po návratu do České republiky ještě absolvovala DAMU.

Marika Procházková je známá především jako divadelní herečka, účinkovala například v Národním divadle, Divadle Na zábradlí, Divadle Komedie, Divadle Bez zábradlí,Divadle Kalich, Rokoko, Divadelní společnost Jana Hrušínského a dalších.

V roce 2004 se stala trvalou členkou souboru Národního divadla v Brně, kde si zahrála mnoho zajímavých postav, za zmínku stojí Markýza de Merteuil, Annu Petrovna či či Madeleine v Carrieova. Účinkovala také v melodramu Antonína Bendy v Jihočeské komorní filharmonii.

Hrála také v mnoha filmech a seriálech mj. SKŘÍTEK, PERNÍKOVÁ VĚŽ, TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA, FRANTIŠEK JE DĚVKAŘ, ČERNÍ BARONI, OKRESNÍ PŘEBOR a další.

Mr.Hudson

Herecká filmografie

Filmy

2019 Kančí les
Nabarvené ptáče
Staříci
2018 Úsměvy smutných mužů
2017 Přání k mání
2015 Fotograf
2014 Bony a klid 2
Intimity
Tři bratři
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
Svatá čtveřice
2010 Mamas & Papas
2009 Smyčka (TV film)
2008 František je děvkař
Kuličky
Taková normální rodinka
2007 Cesta do Vídně a zpátky (TV film)
2005 Kletba bratří Grimmů
Skřítek
2003 Město bez dechu (TV film)
2002 Perníková věž
2001 Tuláci (TV film)

TV seriály

2020 Modrý kód (TV seriál)
Láska prochází žlučníkem (S04E42)
2019 Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Modrý kód (TV seriál)
Přes mrtvoly (S03E73)
Osobní problém (S03E72)
Žádné lhaní (S03E71)
další epizody (28)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Dobrý skutek (S03E32)
Dluhy se musí platit (S03E31)
Rána pod pás (S03E30)
další epizody (76)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Všechno jde, když se chce (S02E34)
Dárek (S02E33)
Přepadení (S02E32)
další epizody (62)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
další epizody (6)
2016 Jetelín (TV seriál)
Belka a Clyde (E64)
Švihák lázeňský (E63)
Drahomíra útočí (E62)
další epizody (56)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Májová romance doktora Mráze (S01E02)
Vyprávěj (TV seriál)
Cibulkovy seznamy (S05E03)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Nanečisto (E16)
Francouzská masáž (E15)
Skladba pro Vandu (E14)
další epizody (16)
Vyprávěj (TV seriál)
The Rolling Stones (S04E14)
Havel na Hrad! (S04E10)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Taneční (S03E06)
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Schůze (E08)
další epizody (4)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Gun Hill (S07E08)
2009 Profesionálové (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Spiknutí (E06)
2001 Duch český (TV seriál)
Zvětšenina II. (E06)
Oběti (TV seriál)
Svědek (E03)

Dokumentární

2010 Film o filmu Hlava-ruce-srdce (TV film)

Hudební videoklipy

2019 Miroslav Kemel - Za naší stodolou (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2009 Ptákovina (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Fanoušci tvůrce