Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Přehnané! Všechno je nechutně přehnané. A vtipné momenty se dostaví jen tehdy, když to zrovna náhodou přehnané není. Z té nabušené herecké sestavy zahrál pořádně možná jen Jaromír Dulava, ostatní se snaží tak akorát napůl - další významné mínus. Zkrátka na dnešní poměry v českém filmu možná lehce nadprůměrná komedie, v celkovém měřítku ale velice chabé, velice! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza! Naprosto debilní kravina, která sprostě vykrádá původní seriál, aniž by vzala jediný miligram humoru či kvalit. Seriál byl taky hloupoučký, ale stál na výkonech výborných herců. Ojetá Malkina, na jejíž díru v zubech jsem si vypracoval dávivou alergii, trapný Mádl, snad jen netradičně nekyselá Holubová trochu zaujala. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, místy jsem se některým vtipným scénám (vtipný dialog zde skoro vůbec nebyl!) docela příjemně zasmál ale čekal jsem přeci jen o něco pikantnější zápletku. Bylo to bez většího nápadu, mdlé a příliš šablonovité. Možná by neuškodilo, vice si pohrát se scénářem, přidat mu trochu víc na zajímavosti a myšlence, hlavně co se týče vztahu mezi mladým párem samotným anebo mezi rodiči Kateřiny a matkou Zdeňka, zde jsem čekal skutečně víc..Jednotlivé charaktery špatné nebyly (některé postavy třeba jako pro mě nepochopitelnou Labudovu, bych vynechal), typicky vesnické ale přeci jen jim něco málo chybělo. Ke spokojenoti diváka určitě. Film není žádný zázrak, dějově nějaká ta prapůvodní omáčka, mezitím bla, bla, bla, usmíření-vyjasnění všeho a veselá svatba nakonec..Hezké, české, nenáročné a nenáročný divák v přeplněném kině vesele zapleská..Liliana Malkina alespoň na chvilku, než se začla opakovat příjemně překvapila (nejspíš ale i tak byla z celého filmu nejlepší a vůbec nesejde natom že jde původem o Estonku, berte to tak, že se režisérovi prostě hodila, když by potřebovali slepýho nebo bez nohy, tak ho taky najdou), naopak mě opět zklamali Eva Holubová (pořád stejná ať hraje co hraje) a uťápnutý ňouma Mádl, dívat se na něj znamená nudu, nemluví to, on má velký štěstí že je herec, ve skutečnosti by snad ani před ten oltář s žádnou nedošel:-)) Srovnávat však tento film ze stejnojmenou televizní klasikou z šedesátých let, je trochu mimo, nemyslíte? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou šlápl vedle. A já, že se pobavím. Je páteční večer, těsně před půlnocí a tak mě napadlo, že si pustím nějaký film. Nejlépe něco z našich luhů a hájů. Po dlouhém vybírání mezi českými filmy v mé filmotéce, mi do oka padla Taková normální rodinka. Název velmi zajímavý. Původní seriál jsem nesledoval. Dějová linie je docela dobrá. Takové jedno normální rodinné odpoledne, oznámí dcera rodině, že je těhotná. Její rodiče jsou touto informací velmi zaskočeni a pobouřeni. Hlavně otec dcery. Ten se hned ptá, kdo je otcem dítěte. Dcera se přizná a říká, že je to jakýsi Zdeněk. Hraje ho Mádl. Zanedlouho je Zdeněk vyhozen matkou z bytu a nastěhuje se ke své přítelkyni. Tam ho všichni začnou zpovídat a zjišťovat, jestli má nějaký majetek. Jelikož je ale Zdeněk věčným studentem, tak nic, kromě svých sešitů a učebnic nevlastní. Totˇ vše k příběhu. Nechci zde spoilerovat. Výkony hlavních protagonistů mě přišly takové jalové, nemastné a neslané. Nepochopil jsem funkci postavy pana Labudy. Vždyť zde nemusel ani hrát. Mádl se zde tváří jako totální blb a neustále se něčemu směje. Babka Malkina, kterou jsem poprvé viděl v seriálu Dobrá čtvrť, mě zde moc nepobavila. I když ten její hlas je nezapomenutelný. Celkově tento film kazí pověst původnímu seriálu, jelikož z toho místo komedie vyznělo rodinné drama. A to tvůrci slibovali, že chtějí navázat na půvab a oblibu českých veseloher. Nepovedlo se jim to ani náhodou. Nad mým hodnocením jsem chvíli váhal. Nakonec dávám pouhopouhé dvě hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zavádějící název pohřbívá i zbytky toho, co by stály za něco. Obsazeno nesympatickými herci, kteří dělají vše pro to, aby je divák ignoroval. Mohlo to být docela zajímavé drama, kdyby se vyhodily rádoby vtipné-nevtipné scénky ( autobus kličkuje mezi žábami - to se mám smát?)a dva rozkravení parchanti s pošahanou babičkou. Jedna hvězda za stíhačku Holubovou, ale vícekrát vidět netřeba. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama