Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to plus nebo spíš mínus, ale původní seriál, který byl tomuto filmu předlohou, jsem nikdy neviděla. Takže jako nezaujatý divák, který šel na tenhle film do kina díky velké reklamní kampani, která kolem něho byla (i když nemám moc ráda hlavní herečku), a vlastně od tohohle českého filmu vůbec nic nečekal, musím říct, že to byla naprosto báječná komedie. Skvělé komediální postavy (hlavně babička), jedna vtipná scéna za druhou (nejlepší byla ta se záchodem). Opravdu jsem se celou hodinu a půl musela smát. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Režisér Hartl si z nějakého záhadného důvodu spletl žánry a místo uvolněné rodinné komedie nabídl "něco", co osciluje mezi Crash Road a Posledními plavkami. Jen místo Čtvrtníčka, Poláška a Agáty nabídl selanku zmatených známých tváří, které tři hodiny (zhruba tak dlouhé mi to utrpení připadalo) odříkávají repliky tak nudně, až to zavání závislostí na sedativech, přičemž se motají v jedné blbě osvětlené chalupě a litují, čemu se to upsali. Pokud ovšem bylo tvůrčím záměrem způsobit publiku bolestivé křeče v oblasti žaludku a vyvolat touhu celou rodinku i s papouškem, želvami a Marianem Labudou vyvraždit během dvou minut, nemůžu říct proti Takové normální rodince ani popel. 10% ()

Reklama

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzbytečnějších českých filmů vůbec, který se snaží přiživit na slavném jméně výborného seriálu. Kromě toho názvu a jmen postav to nemá společného pomalu nic. Atmosféra žádná, charaktery úplně jiné (a debilní) a humorné situace, nebo aspoň náznak vtipu můžete hledat klidně mikroskopem a stejně nic nenajdete. Herci jsou naprosto tragický a třeba takovej Labuda tam byl naprosto zbytečnej. A režisér tam asi nebyl nebo co. Takhle hrozně už jsem u českýho filmu dlouho netrpěl (napadá mě snad jenom Panic je nanic) a i při svý krátký délce mi připadalo, že na to koukám 3 hodiny. Tohle už fakt ne, to se radši znova kouknu na všechny ty plavky, svatby apod. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý mužstvo tahle rodinka. Kvalitní hráči jako Mádl, Dulava nebo Holubová mi dávají naději, že by se moh hrát dobrej zápas. Jenže ono to moc nefunguje. Občas klička, přihrávka nebo pokus o střelu, ale kurva prohráváme už 2:0 a to je půle. Dám si klobásku a doufám v lepší druhej poločas. Trenér Hartl je ale asi blázen a místo posílení útoku se hraje někde na polovině hrací plochy a začíná to bejt pěkná nuda. Mádl hraje dobře a po pár slušných pokusech z dálky snižuje nakonec na 1:2. Diváci ještě věří, ale týmu bohužel dochází dech. Hráčům chybí myšlenka, moment překvapení, něco originálního, čím by překvapili soupeře. Místo toho jenom marný nakopávání. V závěru dostáváme na 1:3 a není co řešit. Naštvaně opouštím stadion a nic podobnýho už nechci vidět. Někteří zklamaní diváci řvou Hartl ven, ale víme, že ho stejně nevyhodí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár momentů, u kterých se bez přemáhání zvládnete zasmát v sobě film skutečně skrývá. Celkově se však nejedná o nic, co byste si po zhlédnutí nějak dlouho pamatovali. Ale to snad ani nikdo nečekal. Že se všichni budou chovat jako kreténi snad každý očekával. V rámci žánru a vzhledem k zemi původu dávám slabé 2*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama