Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to plus nebo spíš mínus, ale původní seriál, který byl tomuto filmu předlohou, jsem nikdy neviděla. Takže jako nezaujatý divák, který šel na tenhle film do kina díky velké reklamní kampani, která kolem něho byla (i když nemám moc ráda hlavní herečku), a vlastně od tohohle českého filmu vůbec nic nečekal, musím říct, že to byla naprosto báječná komedie. Skvělé komediální postavy (hlavně babička), jedna vtipná scéna za druhou (nejlepší byla ta se záchodem). Opravdu jsem se celou hodinu a půl musela smát. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit tento snímek s potrhlou rodinkou? Jsem na vážkách a jaksi v rozpacích. Jedině jako samostatný film a radši vůbec nevzpomínat na již legendární seriál,snad. Jako remake se tohle snad ani považovat nedá. Stejně mi všechny postavy přišly divné a nenormální. Pak je tu další zádrhel, ten název. Logicky bude divák očekovát legraci, ale ta se nějak nedostavila a když se dostavila, tak přišla s vylámanými zuby. Pokud se to bude vysílat v hlavním vysílacím čase, tak to radši přepnu jinam. ()

Reklama

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Navrhuju zakázat točit další české filmy bez speciálního povolení příčetnosti. Protože tohle byla fakt síla. A zastřešit to žánrem "komedie" nebo dokonce označit to za remake vtipného ČB stejnojmenného seriálu? Vím, co by mi pomohlo ulevit si. Rozstřílet na cucky nějakou ukrajinskou nebo sovětskou dementní babu, která se vydává v Česku za herečku rotačákem z Predátora. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Babička "Malkina" byla vtipná jen chvilku, maminka Holubová byla fajn, postava Labudy mi připadla naprosto zbytečná, strejda Kostelný bude asi nafurt Rebelem ... i když byl vtipnej a kupodivu Mádl, kterej se svýma ďolíčkama při tom šklebení byl celkem sladkej :) ale tak moc se přemáhat pro pár vtípků, které stejně nezůstanou v povědomí diváka ... to bylo vážně zbytečný. Zase nějakou chvilku nemusím na český film ... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Dějově podprůměrná komedie, kterou však dost povznáší herecké obsazení, to občas zachrání i ne moc komicky dotažené situace. Holubová mě sice zprvu moc nepřesvědčila maminkovsky laskavou polohou, ale v bytě své milostné sokyně byla neuvěřitelně přesná a Zoubková mi typově dost připomíná Janžurku za mladých let a její lyričtější role. Akorát Mádl mi trochu neseděl, i když i on má světlejší momenty. Super jsou autobusové gagy. Nakonec tedy příjemná jednohubka, které by to slušelo víc v televizi, se seriálem raději nesrovnávat, zde jde spíš jen o nezávaznou inspiraci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama