Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

kingik 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem to kromě jmen postav nemá nic společného a taky kvalitativně je to někde jinde, ale pokud se okleštíte od předsudků předem zavrhnout tuhle komedii, tak máte šanci, že to ve zdraví přežijete. Herci ve svých postavách se urputně snaží vylepšit to, co scénáři chybí a i když to humorem nepřekypuje, tak to určitě za vidění, i pro případné srovnání s původní rodinkou, stojí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu to nijak rozumně ani rozumově vysvětit, ale tahle nehorázná ptákovina ve mně nevyvolala předpokládaný pocit beznaděje a zoufalství. Snad je to kvůli té stoprocentní letní náladě (teď v říjnu o to víc žádané), snad kvůli příjemnému Dulavovi, kterého prostě můžu, snad kombinací více věcí.____Patrik Hartl se samozřejmě nedokázal vyhnout momentům, na které by jistě i on sám rád co nejdřív zapomenul ("Tý vole" řidiče Hrdičky a asi stopadesát dalších), nicméně v tom hnusu a bahně, které se posledních několik let v naší kinematografii objevuje, jsou i studentík Mádl a jeho afektovaná matka Chýlková-Krausová za hudebního doprovodu Krause juniora snesitelní. Aspoň mně to tak vyšlo, a jak říkám - jsem z toho sám hodně překvapený. ()

Reklama

whitas odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny postavy filmu jsou nesympatické, přestylizované karikatury, které dávají tušit, že od začátku do konce bude tenhle počin nefalšovaná fraška. Samtoný děj by se vešel do 20 minut průměrného filmu, ale neuvěřitelné množství... ehm vtipů... natahuje Takovou normální rodinku na sotva vydržitelných 90 minut. Herci spolu během natáčení trávili dny i noci po dobu asi 5-6 týdnů, takže měli možnost se lépe poznat. "Připadal jsem si jako na letním táboře" rozplýval se na čt24 Patrik Hartl. Bohužel je to na výsledku vidět. Skutečnost, že naše režiséry natáčení baví, je úžasná věc, ale my diváci se chceme bavit s nimi. Hartl také doplnil, že se nesnažil kopírovat seriálovou předlohu, ale pokusil se o vlastní podání této úspěšné série. To je naprosto v pořádku, ale jestli si to představoval takhle, pak jej nemůžu považovat za dobrého režiséra. Pokud si to představoval jinak, pak neumí převést ideu na plátno a je to taktéž špatný režisér. Příště už mě může snad jedině překvapit, pokud na něj ještě někdy půjdu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou šlápl vedle. A já, že se pobavím. Je páteční večer, těsně před půlnocí a tak mě napadlo, že si pustím nějaký film. Nejlépe něco z našich luhů a hájů. Po dlouhém vybírání mezi českými filmy v mé filmotéce, mi do oka padla Taková normální rodinka. Název velmi zajímavý. Původní seriál jsem nesledoval. Dějová linie je docela dobrá. Takové jedno normální rodinné odpoledne, oznámí dcera rodině, že je těhotná. Její rodiče jsou touto informací velmi zaskočeni a pobouřeni. Hlavně otec dcery. Ten se hned ptá, kdo je otcem dítěte. Dcera se přizná a říká, že je to jakýsi Zdeněk. Hraje ho Mádl. Zanedlouho je Zdeněk vyhozen matkou z bytu a nastěhuje se ke své přítelkyni. Tam ho všichni začnou zpovídat a zjišťovat, jestli má nějaký majetek. Jelikož je ale Zdeněk věčným studentem, tak nic, kromě svých sešitů a učebnic nevlastní. Totˇ vše k příběhu. Nechci zde spoilerovat. Výkony hlavních protagonistů mě přišly takové jalové, nemastné a neslané. Nepochopil jsem funkci postavy pana Labudy. Vždyť zde nemusel ani hrát. Mádl se zde tváří jako totální blb a neustále se něčemu směje. Babka Malkina, kterou jsem poprvé viděl v seriálu Dobrá čtvrť, mě zde moc nepobavila. I když ten její hlas je nezapomenutelný. Celkově tento film kazí pověst původnímu seriálu, jelikož z toho místo komedie vyznělo rodinné drama. A to tvůrci slibovali, že chtějí navázat na půvab a oblibu českých veseloher. Nepovedlo se jim to ani náhodou. Nad mým hodnocením jsem chvíli váhal. Nakonec dávám pouhopouhé dvě hvězdy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Je to další řadová česká "komedie". Se vším všudy - debilním scénářem a přihlouplým humorem. Co naplat, že jsou ve filmu i dobří herci - když nemají pořádně co hrát, tak není ani co předvádět. Jedna hvězdička za věrnýho nádražáka a druhá za poměrně sympatickou ústřední dvojici. Jenom prosím už žádný filmy s Lilianou Malkinou v roli bláznivý ženský a nevychovanýma smradama... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama