Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou filmu je mladá žena Judith Traherne (Bette Davis). Žije poměrně bezstarosný život, její hlavní zálibou jsou hlavně závody na koních a dlouhé večírky. Jediné co jí trápí jsou občasné bolesti hlavy a problémy se zrakem. Při jedné projíždce kvůli tomu padá z koně. Ačkoliv se necítí nemocná, přátelé a její lékař ji přesvědčí, aby vyhledala specialistu. Doktor Frederick Steele (George Brent) si zpočátku nemyslí, že by byl její stav vážný. Později ale diagnostikuje závažný nádor na mozku. Po operaci je jasné, že Judith zbývá jen pár měsíců života. Navíc se do sebe Judith a dr. Frederick zamilují. Nakonec tedy Judith přijímá svůj úděl a s Frederickem se vezmou, aby strávili alespoň pár štastných měsíců na venkově. Vzhledem k svým kvalitám získal film 3 nominace na Oscara. Ve filmu dále účinkuje i slavný Humphrey Bogart jako trenér koní. Jeho role je ovšem jen epizodní a do děje teměř nezasáhne. (worm14)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Flego 

všechny recenze uživatele

Judith je mladá žena, ktorá si užíva život plnými dúškami, pokým nie je konfrontovaná s nádorom na mozgu... Živelnosť postavy dokonale stvárnila Bette Davisová a za svoj výkon dostala právom Oscara. Dokázala stvárniť všetky polohy postavy a scenár jej ich ponúkal neúrekom. Samotný príbeh sa zdarilo vyhýba melodramatickosti a hoci má na konci k nej blízko, miera únosnosti nebola prekročená. Vzniklo tak schopné dielo, ktoré ani po rokoch nestratilo na sile. ()

classic 

všechny recenze uživatele

S talentovanou herečkou Bette Davis som videl ešte len tretí snímok,čo ma mrzí,lebo táto babenka má veľký herecký potenciál.t.j umenie byť medzi najlepšími Actress Stars je pre ňu malina.V najbližších dňoch,týždňoch to chcem napraviť,zaradiť ju do rebríčka je automatická vec,čo som už spravil... Čo zaujme na tejto krásavici sú v prvom rade oči a postava,ktoré vyzerajú ako zjavenie z iného sveta a taktiež performance v jej podaní je to,čo ma extrémne baví... Ako naznačuje názov snímku Temné víťazstvo,na pár mesiacov,ktoré jej zostávali k životu sú pre ňu satisfakciou,pretože dovtedy žila bohémskym životom a pád z koňa jej navždy zmenil doterajší život...Postoj naberá prudký spád,jej kamarátka Ann a doktor zo začiatku taja,aká je skutočná diagnóza,postupom času na to Judith príde a koniec je brutálne dojemný a ukončený s veľkým decentným smutným koncom,ale dalo sa to očakávať,tlieskam pánovi režisérovi Grand Hotelu,oscar za najlepší film ako po celý čas viedol herečku Bette Davis alebo ako ona sama po celý čas upúta divákovu priazeň,ktorý je po celý čas naklonený na jej stranu... Slávny Boggie sa stretol s Bette na snímku Skamenelý les,a tak aj na pár scén,ktoré tu má,vie zaujať,aj keď má málo priestoru.Za pozornosť stojí pekná Geraldine Fitzgerald,ktorá hrá jej najlepšiu kamarátku Ann,nie je to zbytočná výplň castingu.A budúci prezident USA,herec Ronald Reagan ako Alec,postava,ktorá tu nemá žiadny význam. Bette Davis je absolútnou hereckou legendou,ktorej snímky by mal vidieť každý cinefil,najviac tí,ktorí žerú Classic Hollywood. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dříve jakýsi anglický remake, který Hořké vítězství doslova okopíroval - to mi však nemohlo pokazit požitek z tohoto "sentimentálně-osudového" zážitku nejvyšší kvality. Bette Davis byla mou oblíbenou herečkou i před tímto filmem, po něm si však svoji pozici upevnila doslova do "nehybna". Jenom škoda, že nevýrazný George Brent nebyl nahrazen Humphrey Bogartem, jehož role je dost ošizená. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelá dráma, ktorá aj napriek téme nevyliečiteľnej choroby, nikdy neskĺzne do sentimentu, ale vyrovnáva sa s ňou tak, ako postava Judith - akoby sa jej ani netýkala, až do neodvratného finále. Ďalší fantastický výkon Bette Davis, ktorá tu je ako tornádo - to, s akou energiou jej postava žije a ako hovorí (jej ústa mi často pripadali ako samopal, čo sa týka frekvencie slov, ktoré chŕli), proste živel. Jej výkon je taký strhujúci, že ten príbeh žijete spolu s ňou a o to silnejšie pôsobí záver, ktorý vás vyžmýka do sucha. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jsem vděčná za další příležitost podívat se na nějaký snímek, ve kterém hraje moje milovaná Bette Davis, která mě svým výkonem nikdy nezklamala. Hořké vítězství vypadalo zpočátku hodně dobře - čekala jsem ždímání emocí a uhranutí své osoby. Tak silné to sice nebylo, avšak přesto mě film zaujal, Bette zahrála skvěle. Možná její herecký partner mohl být lepší, ovšem vedle Bette to lze jen těžce, jejím výkonům se špatně sekunduje. Sem tam skoky v příběhu, možná nějaké lapsy apod. zapříčinily, že po režisérské a hlavně scenáristické stránce to nebylo stoprocentní, ale i tak, film je to dost nadprůměrný se skvělou Bette v čele, takže extrémní zklamání se na mojí straně, jako na straně fanouška, ani nekonalo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Bette Davis tvrdila, že jej rola v tomto filme je jej najobľúbenejšia, akú kedy hrala. (dwdb)

Reklama

Reklama