Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U MĚ DOBRÝ je divácky hodně vděčný a myslím, že bude i komerčně úspěšný, přesto ale s nejlepším Hřebejkem za poslední roky mám několik vážných problémů._____ První hodina není nic jiného než nesnesitelně natahovanou a nevtipnou expozicí s nesympatickými postavami a snad až moc nápaditě inscenovanými jednotlivými scénami pro tak příšerný scénář plný figurkaření, pozéřiny a dialogové nemohoucnosti. Jenže závěrečná půlhodina je vyvedenou žanrovkou s výborným a charismatickým Bolkem Polívkou._____ V podstatě je to film tématizující starou Hřebejkovu tvorbu, a proto se půlí (pokud máte rádi jeho epizodické retro filmy jako PUPENDO, oceníte první hodinu, pokud žanrovky jako ŠAKALÍ LÉTA, pak tu druhou), a chcípáčkovský český film, který americkým vzorům ukazuje, že na to taky máme (pokud se zrovna nesnažíme podat zprávu světu, viď, Hřebejku?)._____ Přirovnávání k DANNYHO PARŤÁKŮM ale není na místě, protože ti nebyli standardní heist-movie, ale klišé a schémata nadsazovali a žánr dekonstruovali. Hřebejk nic takového nedělá, točí čistou žánrovku za pomocí výborné hudby a hlásí, že "u něj dobrý". U mě taky, Honzo. Takže to máš za tři, když dobrý. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Začáteční nudu vyvažuje bezvadná druhá část ve stylu gangesterek - po česku. Je to originální, je to vtipné. Chvílemi i napínavé. Co příjemně překvapuje jsou herci, tentokrát to zvládli bez přehrávání a někteří se ukázali v dosti jiném světle (Polívka), než jsou diváci zvyklí. Osobně se mi Polívkův umírněný výkon líbil velice moc:-) Jmenovat další hvězdy by trvalo dlouho, je jich tam hodně a všichni hrají skvěle, vyzdvihla bych snad Formana pro jeho nesporný komediální talent, Lenku Vlasákovou a "blbce" Miroslava Vladyky. Od Hřebejka jsem tak pohodový film nečekala, nejsem fanda jeho novější tvorby, ale U mě dobrý je vážně dobrý:) ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

U mě nakonec taky dobrý. Po vlažné seznamovačce se rozjede víceméně vtipná akce s občasnou hláškou, partička šmejdů z nádraží v čele s Hýbnerem je fakt stylová, snad jen ti fízlové byli moc umělí. Takový kreténi snad ani u VB nedělají. Je fakt, že celý film stojí na Bolkovi, ale bylo i hůř. Lence Vlasákové by opravdu víc slušel z mrdky knír, než kufřík s Amway krámama, Schmitzer je stabilně stejný a Vladyka s Formanem pobavili snad jednou. Takže shrnuto a podtrženo, trochu lepší průměr, tudíž 3. I za tu opravdu stylovou ruskou můziku:-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že už to nelze znovu opakovat, ale Hřebejk zřejmě svůj problém nevidí a stále se o to pokouší. Klesající kvalita a úspěšnost jeho filmů je podle mne důsledkem stálého opakování typu filmu,v němž absentuje silný příběh, přičemž děj by měly táhnout a utáhnout rozdrobené epizodky a bonmoty, mnohdy navíc s pointami předznamenanými dlouho dopředu. To, co funguje u Pelíšků (protože to hrálo na strunu, která v nás jen jen drnčela; a také proto že to ještě nebylo popáté totéž), v U mě dobý u mě nefunguje. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Hřebejk fakt potěšil. Expozice trvající skoro hodinu sice je předlouhá a nepříliš nápaditá, jenže potom se rozjede tak perfektní žánrová hra, jakou v českém filmu nepamatuju. Doposud spíš vlekoucí se film najednou dostává šťávu, je vtipný, ve správných místech i napínavý a hrdinům opravdu držíte palce. A Bolek září jako už dlouho ne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Je velkou otázkou, kam vlastně jezdí přívoz a proč vlastně tímto přívozem Andula (Lenka Vlasáková) s Káčou (Michaela Mrnková) odjíždí pryč, když je evidentně možné se do areálu dostat po lávce, jak to udělala, když přišla prodávat kosmetiku. Z tohoto pohledu je přívoz naprosto nelogická záležitost a naštvaná Andula mohla odejít přes lávku. (pjotri)
  • Barman Ludva (Václav Kopta) poznává Tondu (Jiří Schmitzer) a říká: „My se známe, seděli jsem spolu na Borech 4. oddělení šatony.“ Šatony bylo broušení bižuterie a byla to práce, které se muklové velmi obávali pro svou titěrnost a náročnost. (sator)
  • Podvodníci používají pro pojmenování policisty cikánské slovo „bengo“, což znamená ďábel či čert – odtud se zřejmě dostalo do argotu a pak dále do běžné hovorové řeči. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama