foto

Zdeněk Klika

  • nar. 27.2.1958 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jako umělecký maskér pracoval na čtyřicítce filmů, seriálů i televizních snímků. Patří ke stálým spolupracovníkům Jana Hřebejka (Nestyda, Kawasakiho růže, Nevinnost, Svatá čtveřice) nebo Jana Svěráka (Tmavomodrý svět, Vratné lahve). Podílel se i na filmu Václava Havla Odcházení (2011). Často spolupracuje se zahraničními produkcemi, které natáčejí v České republice. Pracoval například na dramatech Kafka (1991) a Proces (1992), na válečném filmu Stalingrad (1992) nebo na několika epizodách z koprodukční série televizních detektivek Maigret (1991–2005).

HBO

Maskérská filmografie

Filmy

2017 Zahradnictví: Dezertér
Zahradnictví: Nápadník
Zahradnictví: Rodinný přítel
2014 Tři bratři
2013 Hořící keř (TV film)
Líbánky
Přijde letos Ježíšek?
2012 Čtyři slunce
Odpad město smrt
Svatá čtveřice
2011 Micimutr
Nevinnost
Odcházení
2010 Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film)
2009 Kawasakiho růže
2008 Nestyda
Tobruk
U mě dobrý
2007 Vratné lahve
2006 Kráska v nesnázích
2003 Čert ví proč
Mazaný Filip
2001 Tmavomodrý svět
1994 Přetržený výkřik (TV film)
1993 Proces
Stalingrad
1991 Kafka
1990 Byli jsme to my?
Stavení
1989 Kainovo znamení
Skřivánčí ticho
Vážení přátelé, ano
1988 Nejlepší kšeft mýho života (TV film)
1987 O princezně Jasněnce a létajícím ševci
1986 Jonáš a Melicharová
1985 Čarovné dědictví
1983 Straka v hrsti

TV seriály

2017 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt na biofarmě (E06)
Návrat staré lásky (E05)
Opožděná vražda (E04)
další epizody (6)
Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Tannbach (TV seriál)
Mein Land, dein Land (E03)
Die Enteignung (E02)
Der Morgen nach dem Krieg (E01)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
1996 Bubu a Filip (TV seriál)
1991 Maigret (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Útěk (E11)
Varieté (E10)
další epizody (12)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace