Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý armádní důstojník Jameson přijme práci vězeňského dozorce v San Quentinu. Joe, bratr jeho přítelkyně May, je poslán právě sem za loupež. Jameson se pokouší oddělit ty, kteří udělali chybu od skutečných kriminálníků a padouch Hansen zkouší vyvolat trable, když Joeovi řekne o Jamesonovi a May. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Filmů ze vězení vzniklo spoustu. Všechny se věnují podmínkám vězňů, snahám o útěk, snahám o nápravu atd. San Quentin není výjimkou, ale je velmi dobře natočený. Má sympatické postavy, skvělé herce a příběh, který je sice jednoduchý a ničím výjimečný, ale rozhodně zaujme a nenudí. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých väzenských filmov a aj tento zrejme poslúžil Frankovi Darabontovi ako inšpirácia pri Shawshanku. Bogartova postava sa volá Red, rovnako ako Freemanova postava, aj tu sa často hovorí o práci na vzduchu, po ktorej väzni túžia a padne aj hláška od jednej z postáv, že je zavretý za niečo čo neurobil. Chýbalo ešte právnik to podělal. :-) Asi nie je väzenský film, v ktorom by som nenašiel niečo, čo bolo aj v Shawshanku, Frank musel mať napozerané všetky tie filmy. Do kvalít Shawshanku alebo iných top väzenských filmov má San Quentin ďaleko, ale na 30-te roky slušné, má to pointu, dobré postavy, aj akciu. Akurát mi príliš nesedel ten Pat OBrien. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela obyčejný příběh s vězeňskou tématikou, ovšem s výborným Bogartem, kvalitním závěrem včetně zmiňované automobilové honičky a velmi příjemnou stopáží. 70%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Studio Warner drželo v době světové hospodářské krize ve 30.letech svými gangsterskými a vězeňskými (melo)dramaty "prst na tepu doby". San Quentin vyniká dobře prokreslenými charaktery, H.Bogartem na cestě k herecké slávě, zručnou režií (skvělá automobilová honička v závěru) a sympatickou stopáží, kdy se vše podstatné vejde do necelých 70 minut. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu asi dobré, ale dnes už mě dějová schematičnost nepřesvědčila. Trochu spoiler: No, když zemřít, tak nejlíp před branami věznice. To už na mě bylo trochu moc, málem jsem zaslzel:-). ()

Reklama

Reklama