Reklama

Reklama

Velké dobrodružství

  • Hongkong Qing dian da sheng (více)

Obsahy(1)

Láska mezi mnichem a princeznou z jiného světa! Bájný příběh vypráví o mnichu Tripitakovi, který se spolu se svými třemi učedníky vydává na pouť za posvátnými písmy. Úklady démonů, kouzla a nebezpečí - to vše na něj čeká! Je tu však ještě princezna z jiného světa, která Tripitaku miluje... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu těžko popsatelný trip! Parádní kamera, plynulý střih, efektní efekty (i když notně proměnlivé kvality), výborná hudba... a pak tu máme příběh. Ten je splácaný z tolika různorodých stylových střípků, že nad tím zůstává rozum stát. Nevím, jestli to vlastně dávalo nějaký smysl, ale rozhodně to bylo nepředvídatelné a vůbec jsem se u toho nenudil. Ale také jsem nepoznal, jestli to tvůrci mysleli vážně nebo to byla parodie. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Asijská filmová scéna má horkého kandidáta na pozici největšího „slepence“. Jen horko těžko vydoluji z paměti podobně ujetý kousek, který by zahrnoval snad všechny (ne)myslitelné žánry. Předně bych doplnil škatulku Sci-fi, která film převážně vyplňuje a spolu s fantasy prvkem a kvantem CGI zabírá 120% stopáže (těch zvětšenin ještě pár bude). Jeffrey Lau nám servíruje vedle tisícových armád impů a démonů ještě nebeské „Ghost Draky“, gigantického stromového ducha, na kterého se hodí jedině příruční atomovka a taky Buddhu?!? Za sci-fi stranu bojují spousty nebeských vojáků v nablýskaných obřích strojích (Star Wars jistě nechápou) s laserovými děly a prostě hromadou fajn věciček, které se hodí při boji s démony. Aby toho nebylo málo, stihne se ještě v úvodu jedna otřesná muzikálová vložka, jež uvede na scénu mistra kung-fu se zlatou tyčí, která je hlavní devizou celého tohohle „CvokHausu“. Jen těžko lze popsat scénu, při níž mezi mraky levituje mistr s dvou metrovou tyčí proti armádě démonů, kterou následně jedním máchnutím obří plácačky (ta hůl totiž transformuje do cca 2km délky) zlikviduje. A bude hůř : Spider-manův kostým v „teplém“ provedení, CGI masakr jak vystřižený z Matrixu při obraně Zionu, morfující Buddha… Mít v sobě litr vodky, tak to snad ještě poberu, takhle jsme rád, že jsem dožil konce a popřeji Ravenhornovi, ať se mu to brzy dostane pod ruku. Budeš to milovat chlape (draci, lasery, démoni, spousta laserů… skoro jako film, jež ti sliboval jednou udělat k0C0UR ;) )! ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Výsostně specifickým žánrem hongkongské, potažmo čínské kinematografie jsou bláznivé novoroční komedie, které kvůli své retardované neuchopitelnosti jen velmi zřídka najdou cestu do západní distribuce. Charakterizuje je extrémní exces a naprostá nepředvídatelnost absurdních gagů v sousedství klišovité emotivnosti. V tomto případě vychází přeplácaný film z klasického příběhu o Opičím králi a mnichovi Tripitakovi, který převrací naruby a dodává romantiku a mimozemšťany. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Kromě několika moc pěkných obrázků mě nejvíce pobavily české titulky, které buďto přeložil pouze PC Translator bez následných úprav, nebo někdo totálně zhoubovaný. Příběh už si žádný nevybavuju, ale věty jako ''Srazíme se palmami'' (hádám, že mělo jít o plácnutí dlaněmi) nebo ''Já nejsem odpadky!'' mi utkví na hodně dlouho. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Možná tento film podhodnocuji ale mě prostě nedával žádný smysl, asi jsem ho nepochopil. Zdál se mi zmaten, chvíli se tvářil jako fantasy pak jako parodie, ale vtipy se mi nezdály ani trochu vtipné. Co to bylo za maglajs spiderman v růžovém, budha, ufo mnich a šeredná holka z které se stane krasavice ta ale umře a změní se na koně :))))))). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama