Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

H34D 

všechny recenze uživatele

I ta nejsilnější a nejsebejistější osobnost může po unáhleném a radikálním úsudku pocítit silné pochyby, neboť zdaleka ne vždy se věci mají, tak jak se na první pohled zdá. Lidské vztahy a zejména výchova dětí je příliš komplikovaná, Doubt však nepřichází s žádným rozhřešením, moralizováním, či doslovností, jen inteligentně a minimalisticky poukazuje na problém střetu názorů - síla je v dialozích a tedy i vskutku perfektním scénáři. Doubt, jakožto divadelnímu dramatu jsou také velkou (přímo stěžejní) oporou bravurní herecké výkony, jak charismatický P. S. Hoffman, přísná M. Streep, tak překvapivě i dobrosrdečná A. Adams... Podívaná je to kvalitní, snad jen díky té skromnosti, umírněnosti, nebo jak jinak to nazvat, nebyl můj divácký požitek až tolik ohromující. 7/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé divadlo, ale pouze nadprůměrný film. Shanley napsal perfektní scénář, našel si výborné spolupracovníky, ale přesto Pochyby naplno šlapou jen jako herecký koncert a souboj dvou protikladných pohledů na víru. Jako film nabízejí výtečnou hudbu Howarda Shorea, pestrou Deakinsovu kameru, ale podivně odtažité režijní pojetí. Shanley se pokusil divadelní potenciál obohatit i vizuálními prostředky, ale v nich se projevuje křečovitá teatralita a neuhlazenost, která napětí spíš brzdí než posiluje. To je škoda, protože herecké výkony i závěrečná otázka, která zůstane viset ve vzduchu, mohly klidně tvořit součást výjimečného filmu. Netvoří, byť jsou Pochyby bezesporu moc dobrým počinem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni drama, ktery se prvni polovinu tvari jako spis takovy komedio drama, nebo to na me aspon tak pusobilo, o jedny cirkevni skole, sympaticky ucitelce a farari a nesympaticky reditelce, ktera kazdyho kontroluje. Jenze to je jen v prvni polovine, druha nabidne seriozni drama na vazny tema, ktery je fakt fantasticky vygradovany a ktery je vlastne cely o jedny da se rict pomluve a pochybach. Ruku v ruce s tim de konec, kterej sice trochu naznaci, ale taky necha na pochybach. No a tim, ze se dej odehrava v cirkevni skole, tak mu to pridava na zajimavosti, navic je skvele natocenej. A to sem se jeste nezminil o hercich. Amy Adams tu sice spis funguje jako mila a lehce naivni sestra, ale roli zvladla, ale pak tu jsou Hoffman a Streep, ktery se k hlavnimu slovu dostanou az v druhy polovine filmu, ale fakt to stoji za to. Hoffman je sice extra vyzranej, ale roli sympatickyho kneze zvladnul paradne a ke konci skvele pritvrdi. No a Streepova celymu filmu kraluje, zvladla to presne tak, jak bylo potreba, takze, i kdyz je jeji postava spis nesympaticka, udrzela to tak, ze ji zaroven clovek musi aspon trochu chapat. Proste paradne napsany drama se skvelym obsazenim za slabsich 5*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jedna z najlepšie vykonštruovaných point a jedny z najlabužníckejších dialógov, akými som mal tú časť byť kŕmený. Herci hrali čítankovo, réžia mala pod palcom každý detail, zostáva už len krútiť hlavami nad nepremenenými nomináciami. Navyše prirovnanie s klebetami a rozfúkaným perím bolo znamenité. 90%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

výborné. totálne prekvapenie. vyhýbal som sa tomuto filmu ako čert krížu, lebo som čakal, že to bude nudná, divadelná konverzačka... a ono to síce divadelná konverzačka bola (režisér a autor scenára tento film napísal podľa svojej divadelnej predlohy), no vôbec nie nudná, práve naopak! geniálne napísané a ešte geniálnejšie zahrané - herecký štvorkoncert (4 nominácie na oscara sa podarí máloktorému filmu), minimalisticky a komorne natočené, skrátka - zasiahlo ma to v pravej chvíli na správnom mieste. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama