Reklama

Reklama

Snímek zasazený do kulis 1. světové války sleduje Michaela Dunneho (Paul Gross), který se s těžkým zraněním vrací z Francie domů do Calgary. V místní vojenské nemocnici pozná citově i fyzicky zubožený Michael krásnou a tajemnou ošetřovatelku Sarah (Caroline Dhavernas). Láska na sebe nenechá dlouho čekat. Krátce na to vstupuje mladší bratr jeho milenky David (Joe Dinicol) nečekaně do armády a odjíždí bojovat do Evropy. Michael cítí jako svoji povinnost vydat se za ním a chránit ho. Oba muži se tak spolu s mnohatisícovým zástupem svých krajanů ocitají na válečném poli u Ypres v bitvě známé jako bitva u Passchendaele. Filmový příběh vypráví o vášni, odvaze, odhodlání a hrdinství těch, kdo v ní tehdy bojovali, i těch, kdo milovali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Prekarkar 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, skvělé herecké výkony a v neposlední řadě byla námětem reálná bitva 1. světové války, to jsou pro mě nosné pilíře tohoto filmu. Bitevní scény byly velmi realistické, ukazují krutost válek a jako protiklad láska a romantika, film ukazuje čistotu duší a povah lidí. Emotivně hodnotím dost vysoko a technicky také. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

No musím sa priznať že som očakával opak toho čo sa mi napokon dostalo....Namiesto historicko - vojnového dramatu som bol svedkom romantickej drámy v ktorej vojna a samotná bitka o Passchendaele je len akási kulisa (pozadie) celého filmu...napriek tomu však výsledný dojem nie je zlý a snímok možno zaradiť do šedého priemeru. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pro Kanadu je tahle bitva něco jako pro Australany Gallipoli. Tzn. každý druhý tu měl (pra-) dědečka a vzhledem k tomu, že jinak se s nikým moc neřežou, je to pro ně důležitý důkaz vlastní válečnické historie. Údajně jde o nejdražší kanadský film všech dob, takže by měl stát za to. Podle celkem dlouhého videa na youtube to vypadá víc než dobře - ostatně posuďte sami ZDE. Pozn: já jsem to neviděl, protože to nikde není k sehnání. Jediný člověk široko daleko, kdo to má, je zřejmě kolega hidden666, který má snad všechno... :-))) UPDATE 6. LEDNA 2009 - TAK JSEM TO NAKONEC VIDĚL...... a musím říct, že pro mne převažujícím pocitem je zklamání. Čekal jsem toho přece jenom o něco víc. Chyba 1 - málo se tu válčí - spolu s tou scénou z youtube je tam už jen jedna podobná. Chyba 2 - část mimo válku je dosti plochá, charakterově i dějově, hlavní hrdina navíc moc nevypadal jako chlap z roku 1917. Jinak to je celkem fajn film, bez potíží dokoukatelný, jenom jsem měl pocit, že jsem to všechno už někde viděl a lepší. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Počáteční válečné intro se bohužel záhy změní v romantický paskvil a než se někam posune, uplyne hodina. A je to vlastně úplně jedno. Bitevní vřava je na dnešek jen mírně nadprůměrná a kanadský "Rambo" jen stěží uvěřitelný. A když už "Rambo", pak kanadský "Ježíš" teda vůbec. Prostě něco dobře něco špatně. Respekt patří zůčastněným. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Válečná romance v kanadském podání jak má být. Té války tam zase tak moc není, ale o to výživnější a intenzivnější zážitek. Anglický pacient to není, ale i tak to stojí za shlédnutí. Téma do té doby pro mne neznámé mě doplnilo dějinné souvislosti a pouze potvrdilo, že válka ve všech podobách je něco co by si lidé měli odpustit. Ale jak zazní i ve filmu, ohně hoří protože musí, oceány se zvedají a klesají protože musí a lidé to dělají, protože jsou v tom dobří a dělají to celou dobu...nebo ne? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Film byl inspirován vztahem režiséra Paula Grosse a jeho dědečka z matčiny strany. (Terva)
  • Zbraně použité ve filmu byly pušky Lee-enfild, revolver Webley a kulemet Lewis. (K98)
  • Film Passchendaele bude poprvé uveden 11.11.2008, v den Kanadského díkůvzdání a jeho autor říká, že příběh je odrazem vášně, odvahy a obětavosti. (Elleanor)

Reklama

Reklama