Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Žiadna rozprávka o takmer dokonalých vzťahoch, ružiach bez tŕňov a šťastných spoileroch. Keď som išiel pozerať Milencov prvýkrát, pojem americký romantický film pre mňa znamenal pohľad na plesnivého Toma Hanksa a peroxidovú blondínu, ako sa bodro prechádzajú po Central Parku. Nemal som vtedy ešte moc skúseností s nezávislou tvorbou, ktorá sa neštíti tento žáner častovať výrazmi ako úprimný či civilný. A tak som bol pochopiteľne prekvapený z nasledovného. Hlavný nehrdina hneď na začiatku neúspešne spácha samovraždu. Rodičia pri ňom chvíľu síce chodia po špičkách, ale potom mu navrhnú zoznámiť sa s jednou slečnou. No jeho zaujme iná, koketa zo susedstva, ktorá je snáď všetkým a všetkých, len nie bezpečnou voľbou. To je mu však úplne jedno, pretože ako všetci vieme, v citoch si človek nevyberá, neuvažuje logicky, je schopný vstúpiť do rieky, kde naňho serú všetky ryby, vždy znova a rád, či pokojne si pofajčievať v horiacom kresle. Človek je proste kokot, keď rozmýšľa orgánmi od krku dole, svet mu to vždy vie dať patrične najavo, tento film je o tom a preto ma zaujal. P.S.: Tento komentár bol najprv vytvorený do diskusie Dostaň svůj fýdbek, no teraz mi napadlo ho zverejniť na protest proti avízovanej cenzúre na čsfd ako z POMOcnej školy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Taková vztahová záležitost, která je docela reálná a může se komukoliv (svobodnému) a kdykoliv přihodit. Otazníkem v mé mysli zůstává Leonardova závěrečná volba, ale současně i ta druhá možnost, kterou byla původně Michelle, protože nejsem úplně přesvědčená o tom, jestli by se k sobě hodily dvě bytosti tak citově rozbolavělé, jak to bylo patrné z příběhu. Velmi dobře vybrané herecké obsazení, které udělalo z "obyčejného" příběhu neobyčejný zážitek. "Je třeba být si trochu podobni, abychom si rozuměli, ale trochu rozdílní, abychom se milovali." ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Gray /Mala Odesa/ mi teda vela nehovori, ale tento film sa mu vynimocne podaril. Sympaticky romanticky film o vztahu ona + on, v ktorom sa predstavili hlavne skvela Gwyneth Paltrow /Sedm, Avengers/ v roli krasnej a sympaticky zvodnej sexice. Padla si do oka s Joaquinom Phoenixom /Gladiator, 8 mm/, ktory je pre mna proste vybornym hercom. A tak sa konecne dockam aj hereckych koncertov, rezia je trochu nevyvazena, ale tato sympaticka dvojka to taha pekne smerom nahor : 77 % ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No nemám slov... Jak může být láska krutá a převratná... Velmi zajímavá komedie... Musím dát 5*. Myslel jsem, že dám 4, ale ten konec, kdy se vše úplně obrátilo mě nadchnul i trochu zaskočil..Celý film byl skvělý a plný napětí od samotného začátku až do konce..I když, srabské pro mě bylo, když Leonardo měl odjet z Michelle a své přítelkyni (Susan), s kterou pořád chodil neřekl ani slůvko, že s ní nebude, že miluje jinou nebo tak něco. Ale nic, sbalil se a prostě chtěl odjet...A jak bylo po vztahu s Michelle tak se vklidu vrátil a řekl Susan, že je rád, že je štastný, i když to asi už nebylo upřímné, to už byla spíše beznaděj si myslím.. Tento film můžu jen doporučit, pro labužníky romantických komedií... 90% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vždycky se nechám překvapit tím, jaké druhy filmů lze schovat pod žánrové označení romantická komedie. Protože tohle je v případě Joaquina Phoenixe regulérní příprava na Jokera, aneb jeden z jeho mužských nestabilního mentalního zdraví. V případě Gwyneth Paltrow a Vinessy Shaw jde jen o protiklady. Není to něžný film, ani k zasmání, je to film z kolekce odpozorováno ze života. V situacích velmi realistický, v životních volbách také, ve finále snad dojemně naivní. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama