Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (více)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 290)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak dlho som sa tomuto filmu vyhybala a az dnes som sa k nemu dostala. A musim povedat iba jedno, "wow". Je az neuveritelne, ako film zalozeny na rozhovore, otazkach a odpovediach a asi 7 ludoch dokaze naburat vasu sebaistotu a dostat vas uplne do mimoplanetarnych rozmerov. Milujem konverzacne filmy a este viac milujem filmy inteligentne, ktore vo vas zanechaju pochybnosti, ze nie vsetko je tak, ako sa na prvy pohlad zda... Bravo! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Indie pecka ako hrom. Perfektná konverzačka s úžasným nápadom, ktorý ale žiada veľkú dávku tolerancie ( hlavne pri hlavnom zvrate). Jediné čo mi bráni v absolútnom nadšení je fakt , že film je totálne lacný a vyzerá hnusne ( na predstavu niečo ako slovenské seriály) . A možno by to chcelo menej prepálený koniec 9/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se objevuje originální scifi, které pracuje s minimalistickými obrazy a dialogy. Richard Schenkman vytvořil snímek o muži, který řekne několik svým přátelům, že žije 14 000 let a pamatuje věci a doby, které si nikdo pamatovat nemůže. Jeho následná diskuze a odpovídání na otázky je přehlídkou otázek a odpovědí, které vás překvapí a velmi rychle pohltí. bylo velmi těžké natočen snímek, postavený na jednom pokoji s několika lidmi, kteří si povídají a vysmívají se různým teoriím. Přesto je film velmi poutavý a pokud vás chytne na počátku bude překvapeni jeho obsahem. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je vidět, jak málo stačí k tomu, aby vás film nadchnul a nepustil až do samotného konce. A co že je to málo? Originální myšlenka a dobře propracovaný scénář. Nemusí tam být hvězdné obsazení, ani filmové triky či něco podobného. Pokud opravdu máte jen tu myšlenku a scénář, tak jste vyhrál. A že je to hodně originální myšlenka Vám bude jasné jen z toho, že když si přečtete info o filmu tak vás jen to zaujme. Já si to přečetl, poté se podíval na film a vůbec nejsem zklamaný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem byl k.o. Od nastydnutí a práce v šíleném vedru venku mně bolela hlava, byl jsem utahanej, rozlámanej, ale ještě se mi v těch 22:10 nechtělo jít spát... Chtěl jsem se na něco podívat, něco nenáročného, u čeho se nemusí přemýšlet... A jak jsem tak listoval svým archivem filmů, s hrůzou jsem zjišťoval, že vše má stopáž přes dvě hodiny... Až jsem narazil na film Man from Earth... Těch 87 minut se zdálo přijatelných i obsah filmu, který měl příslib pozvolné dřímoty na gauči.... Že to byl těžký omyl jsem zjistil už desátou minutu filmu. Poté jsem se kupodivu vzpamatoval a film dokoukal zcela ready a svěží. Ačkoliv jsem měl přeci jen trochu problém se identifikovat s hlavním hrdinou (resp. jednou z jeho hlavních postav), ten námět sám byl geniální i celé zpracování. Bylo to velmi moudře seskládané a scénář psal rozhodně velmi inteligentní člověk... Tvůrčí team si vystačil prakticky asi jen s deseti herci, pick-upem, vystěhovanou chatou, hromadou papírových krabic a trochou toho nábytku z nějž v závěru zbyde geniálně jen gauč... Tohle by mohla být v klidu divadelní hra, která by se ve stejných kulisách mohla úplně v pohodě odehrávat... Neznámí herci hráli skvěle. Vlastně jsem z nich znal jen psychiatra Riehla a profesora Billingsleye. Smith svůj příběh podal tak nenuceně, prakticky ho svým způsobem v klidu a unaveně odvyprávěl, že to do filmu skvěle sedlo... Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dám 4, za ty geniálně komorní kulisy a skladbu příběhu. 4 rydla. * * * * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Na začiatku filmu, kedy všetci pijú whisky, je viditeľné, že je fľaša z polovice prázdna. O niekoľko sekúnd neskôr je už takmer plná. (Circumscriptor)
  • Celý film bol natočený na filmovom ranči Aqua Dulce, ktorý sa nachádza v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Rozpočet byl pouze 200 000 amerických dolarů. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno