Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

venison 

všechny recenze uživatele

Věř a víra Tvá Tě uzdraví.. Ten kdo nemá rád zázraky vzešlé od Boha by se tomuhle filmu měl obloukem vyhnout.. Příběh o tom, jak na smrt nemocný týpek chce umřít na rodné hroudě, koupí si tam dům a na zdi se mu "zjeví" v podobě skvrny tvář Ježíše.. Světe div se, ale každý, kdo se toho fleku dotkne se uzdraví.. Náš ortodoxní neznaboh se snaží zdivo svého domu bránit před pobožnými sousedy mexického původu.. I nějaká láska se sem přimotá.. Nemůžu říct, že mě to nebavilo, ale nějak mi ušlo, co tím básník chtěl vlastně říct.. Další z naprosto zbytečných filmů.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Luke Wilson je herec, kterého osobně mám hrozně rád. Jakmile jeho vidím na plátně, okamžitě je radost na ten film koukat. Má takovej ten přírodní odér, kterého se člověk nedokáže zbavit, ani ho získat, prostě ho musí mít v sobě. A ať on hraje jakéhokoliv člověka, pokaždé na něm vidím, že si tu roli užívá. Stejně jako v tomto filmu, kde se tváří jako zapřísáhlej ateista, ale ne všecko se zdá tak, jak vypadá. Spíše drama než komedie, s velice zajímavým nápadem, která mně na konci filmu přinutila uvěřit. A to je na ní moc sympatické. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorý si do omietky vyškrábal machuľu Ježíšovho ksichtu, aby mu babky z dediny nosily žrádlo zadara a aby mohol opíchať krásnu susedu a popritom bezstarostne chlastať. Potiaľto to bolo ok, ale ku koncu sa s tými náboženskými kecmi až príliš srali a to mi vadilo. Navyše pani Esperanto by som najradšej strelil zaucho! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisér a videoklipový specialista Mark Pellington se tentokráte rozhodl zpracovat vážnější téma - jeho posmutnělá komedie je dalším z řady příspěvků do nikdy nekončící pře o střetu racia a víry. Spolu s hlavním hrdinou prochází divák velmi jednoduchým příběhem, který zajímavým dělá forma a především rafinovaná výstavba děje - postupně odhalované tajemství z počátku filmu přeroste v metafyzickou úvahu o hnací síle života a byť je film primárně o víře, divák je staven před toto téma nenásilně a bez citového vydírání. Víra je tu prezentována coby placebo a její vnímání je specificky americké, ale přesto tento vyhraněný rastr neruší a přináší řadu silných okamžiků. Význam má též tónování snímku (převládají chladnější odstíny a barvy v čele s modrou) a hudba s místy až videoklipovými pasážemi (původní profese Marka Pellingtona se nezapře) - např. omývání omítky podpořené skladbou Song Two s grungeovým feelingem od britských Blur. Henry Poole Is Here je spíše menším přemýšlivým snímkem odkazujícím k linii americké kinematografie reprezentované např. Americkou krásou a jako takový je dokonalý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak někdy může být i filmový cover totálně mimo. Z očekávané komedie vzešlo docela silné komorní drama. Ale sympatické, s dostatečnou dávkou úsměvných i feel-good momentů. A nakonec i troškou toho pánbíčkaření. Luke Wilson je tady úžasně bezprostřední. A nelze nezmínit soundtrack, občas jak vystřižený z Gladiátora... jakkoli nezvykle to může znít. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama