Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco komediálnějšího, tím víc mě tak silné drama překvapilo. Téma zázraku, je samo o sobě dostatečné, tady ale ještě přidali příběh muže, podle nějž mu už ani zázrak nepomůže. Navíc v tomhle filmu jde spíše o víru v život, než v zázraky. Luke Wilson je lepší než obvykle, do role se vážně vcítil. Mark Pellington už dřív dokázal, že s atmosférou problém nemá. Tady má na pomoc ještě úžasný výběr hudby. Náznaky patosu tady jsou, ale nikdy se naplno neprojeví, což je u takového filmu rozhodně potěšující. Tenhle film je zkrátka moc příjemným překvapením. ()

CamperCz 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, o jejichž příchodu se moc nemluví, o to příjemnější je ale zjistit, že jsou skutečně velmi dobré. Luka Wilsona jsem si nikdy moc neoblíbil, role v tomhle filmu je ale na hony vzdálená těm, ve kterých jsem ho dříve viděl (přitroublé americké romantické komedie). Ne, tohle neni komedie - je to poměrně působivé drama, které sice někdy trpí (na můj vkus) až příliš okatým důrazem na to, jak vedlejší postavy věří v naději z nebes, symblizovanou skvrnou na zdi...ale budiž. Asi jen nejsem nábožensky založený člověk. Další menší mínus je pro mě lehce nepřesvědčivý závěr, spíš konstatování, než rozuzlení. I tak jsem si ale film užil - za 4*. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Krásny film z nádychom melanchólie a skutočnej strany nádeje. Luke Wilson hrá podľa mňa neprekonaateľne. Tento film má zaujímavý príbeh, ktorý treba pozorovať so srdcom na dlani aby ste ho pochopili a aby sa vám doňho zapísal. Dej je síce pomalý, lenže ak máme cítiť to, čo cíti hlavný hrdina, musí byť pomalý. Dokonale sa s Henrym empaticky scítite. Veľmi pekné 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe ten film má. Je totiž natočen s jistou dávkou nadhledu. Zprvu je tam malinko zlomyslný smrádek, který mě bavil, ale pak byl bohužel přebit blbými kecy...no, ale i o tom hold život je. Chvilku sranda, občas posranda, chvilku pokora, pak zase potvora. Nápad se mi líbil, natočené i zahrané je to dobře, postavy jsou příjemně filmové. Víc takových malých filmů s velkým P (příbehem) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení! Luke Wilson si docela dobře poradil s vážnou rolí (poslední film, co jsem s ním viděl, byla 'komedie' Idiocracy), navíc mi svým převtělením do jiného žánru připomněl Adama Sandlera ve výborném Reign over me. Dalším důležitým článkem Henryho Poola, který se mohl roztrhnout, bylo téma víry. Pro mě, jakožto spíše ateisticky (nekamenujte mě.. já raději ukřižování:D) myslícího člověka, to mohl být element zásadní - alespoň co se filmového znechucení týče. Ovšem otázka víry je v celém filmu (tedy kromě zázraků) omílána poměrně decentně, přestože je vlastně i pomyslným nosníkem celého filmu.. no zkrátka tak, že mi to nevadilo, ba naopak. Film vlastně nebyl o zázracích, jak by se mohlo zdát, ale o víře v zázraky či obecně o víře (fakt, právě jsem tady napsal něco, co je vlastně jasné všem:D). A pro úplnost a korektnost, nejsem ateista - jen se neškatulkuji do krabiček s nápisy křesťan.. či do těch menších - katolík / evangelík.. :D viva la zen ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno