Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Mám uplně stejné pocity jako měl Henry, když koukal na lidi před svým barákem. To jako ta zeď opravdu má být schopná konat zázraky? Colou dobu jsem čekal, že se to nějak objasní. Že ta zeď bude jen jakýsi prostředek pro setkání nějak poznamenaných lidí. Takových co mají nějaký ten šrám na těle/duši. A že to nakonec třeba bude i zajímavé drama. Bohužel ne. Bylo to o víře v zázračnou zeď. SPOILER! -> Škoda, že ji nerozšvihal hned zezačátku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KDYŽ VYVSTANOU OTÁZKY ROZHODNUTÍ, DŮVODU NEBO VOLBY JEDNÁNÍ, PAK JE LIDSKÁ VĚDA V KONCÍCH." Mám tento druh malých, melancholických filmů rád, ale tentokrát se nezadařilo úplně podle mých představ. K hercům asi není moc co říct, Wilson je ve své roli velmi přesný (podobné úlohy mu sedí téměř dokonale), Mitchellová příjemně civilní a krom mexické babky od vedle (Adriana Barrazová), která leze na nervy od první chvíle svého výskytu před kamerou (což není ani tak chyba herečky, jako směřování scénáře), jsou ostatní jen v epizodickém tahu zmíněné dvojice. Doslovná náboženská rétorika na mne jednoduše nikdy moc nepůsobila a nepůsobí ani tady. II Scénář: Albert Torres. 50% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach ten Hollywood! Kde by bez něj byl tenhle holy court... %-] . . . Jindřich je v louži, ale na předměstí najde staronový domov, ztracené dětství, úžasné lidičky a vřelou komunitu v Kristu, životní sílu a L Á S K U a V Í R U ! ! ! Jo a taky intelektuálku filozofku pokladní v supermarketu, hotovej poklad bez významu a nelze opomenout ani zpočátku traumaticky mlčící, v závěru pak ukecaně přemoudřelou holčičku Millie (rozkošně ušatá Morgan Lily) coby andílka dcerušku hlavní protagonistky a pravé spasitelky v podání přeslazené Radhy Mitchell... . . . Ejhle tady tedy zázrak filmovanej zase jednou ve městě andělů... Tvrdí muklové bulej, intelektuálky vlhnou a starý cynigik si říká nénéné a ne! Ale tak zase je to jen pohádka, ač se snaží býti seberealističtější, že... A ač zpočátku se tváříce hořce komediálně, vyvrbí se nakonec v slzopudné plkárenské melodrama se zázračným koncem bez zázraku... Ano Henry to všechno musel zachránit a spasit sebe sám, protože jinak by byl scénárista packal a podbízivý citový vyděrač - a ne že není - a jeden žasne, jak mu lidstvo sedá na lep, protože potřebuje tu víru a lásku a naději, falešnou jak je celá ta hollywoodská továrna na sny, i když se v tomhle případě tváří jako boží nezávislák... Nu, nenaděláme nic, na své si přijdou všichni, zamáčknou slzku v očku, božský kulábr je dohrán i bez spasitele a ač to všechno byla mejlka nemejlka, kalkul vyšel na milion, miliony propadly extasi a víře a lásce a ElÁčko má nového svatého rejžu Pellingtona... Uf! . . . Jo, je to krásný kýček a profesionálně odvedené řemeslo a igi není zlej hajzl, tak tři hvězdy zázračnice za tu filmařskou melánž v mezích žánrů a jednu navíc za hudbu, která tvrdí muziku až do divákova ráje... Amen. - - - - - (Poprvé viděno 26.7.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky/, hodnocení 1334., komentář zde jako stojednadvacátý - 26.7.2011) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl velmi emotivní a neskutečně zajímavý film. Film, který tě donutí pousmát, aby zároveň v další scéně vyvolal výčitku, jestli nemáš náhodou spíš být nešťastný. Navíc je doprovázen naprosto skvělou hudbou. Upřímně, tenhle konec jsem čekal, ale ve skytku duše jsem doufal v jiný. Luke Wilson byl vynikající ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film,dokonalý pro mně protože na něj nahlížím z uplně jiného uhlu než by se očekávalo.Myslím tím hodnocení hercu,režie .Celá atmosféra byla pro mně pohledem do vlastního nitra ,vlastní minulosti ,přítomnosti....prostě pro někoho bude asi tenhle snímek nuda ale mnou otřásl a myslím tím v pozitivním slovasmyslu. Jinak Luke Wilson jako vždy senzační . Mohla bych psát dále ale ještě jej vstřebávám a dlouho ještě asi budu :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama