Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, přestože jsem nedávno přelouskala knížku a člověk by tam našel i víc než deset rozdílů.. Nicméně musím ocenit, že tu šli docela do hloubky a dokázali vysvětlit, kde se v něm brala ta potřeba vraždit, přestože to byl jinak velice solidní a humánní člověk. Ze začátku jsem sice myslela, že vzhledem k množství krve to ani nedokoukám, ale s pár minipřestávkami jsem to zvládla a jsem ráda, protože v závěru jsem pocítila takové to uklidnění, že se příběh správně završil a přestože jsem si Sweeneyho vykreslila trochu jinak, tento se mi líbil taky. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

V domnění, že se jedná o film od Tima Burtona, jsem si pustila tuto verzi. Jsem ráda za to, že došlo k této záměně, protože jsem po zhlédnutí Moorova filmu byla tím Burtonovým zklamána. Je totiž realistický, a tedy děsivější a působivější. Dokonce jsem chápala i počínání hlavní postavy. Takže jestli vás baví sledovat zvrácené podivnosti ze starého Londýna a oceníte navození iluze, že jste jejich přímými svědky, vězte, že tento film si zaslouží pozornost. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Pravá a nefalšovaná špína Londýna. Vylíčení příběhu o vraždícím holiči pro změnu ve stylu syrového minimalismu jen vítám a samotný Ray Winstone je zatím nejlepší Sweeney Todd, jakého jsem doposud měla možnost vidět - a ostatně, i zbytku obsazení patří pochvala. Speciální uznání zasluhuje celým filmem prostupující, neokázalá, a právě proto působivá melancholie. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako že mám Deppa a Burtona fakt rád a filmy kde spojí síly jsou pro mě vždy pecka, tak tenhle nenápadnej film co vznikl o rok dříve si co do atmosféry a napětí se slavnějším snímkem slavné dvojice utřel zakrvácenou čepel a cynicky se usmál, jelikož prostě ví, že je mnohem temnější a díky absenci zpěvu pro mě i lepší...Sakra nevěřil jsem ale je to tak. Tohle je pravej Sweeney Todd jak má být a já tleskám. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Od knižní předlohy se tenhle holič z Fleet Street docela dost liší, ale v porovnání s tou přehnanou pohádkou páně Burtona tento znatelně umírněnější a reálnější film vyhrává na body zcela jasně. Přesto se ani zde nemůžu zbavit pocitu, že jsem se ani tentokrát nedočkal Sweeneyho takového, jakým je v knížce. Tedy nerudný, samotářský, nesmlouvavý a hlavně opravdu, ale opravdu zlý. Tam kde by malého pomocníka Tobiase knižní Todd skopl ze schodů, mu tento dává za odvedenou práci peníze a navíc ho i pochválí. Ne ne, tohle není ten ďábelský holič, kterého jsem si oblíbil. Jinak filmu jako takovému se nedá nic vytknout, dobová atmosféra na jedničku, stejně tak herecké výkony (Tom Hardy! :-). Pokud tedy hledáte alternativu k té frašce od Tima Burtona, toto není vůbec zlá volba, naopak. 3,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)
  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)

Reklama

Reklama