foto

Freddie Jones

  • nar. 12.9.1927 (91 let)
    Stoke-on-Trent, Staffordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Frederick Charles "Freddie " Jones je anglický herec především neobvyklých a netradičních postav.

Jones se narodil ve městě Longton v hrabství Staffordshire v Anglii, matce Idě Elizabeth /roz. Goodwin/ a otci Charlesi Edwardovi Jonesovi. Hercem se stal po deseti letech práce laboratorního asistenta ve firmě vyrábějící keramické zboží, kdy herectví jako jeho koníček převážilo nad jeho hlavním zaměstnáním. Herectví dopiloval na prestižní Rose Bruford College a posléze se stal známým pro ztvárnění role Claudiuse v britském televizním seriálu THE CAESARS /1968/. Na festivalu v Monte-Carlu byl díky této roli prohlášen za „Nejlepšího televizního herce roku". Začíná dostávat spoustu zajímavých nabídek z televize jako např. role v komediálním hororovém seriálu THE GHOSTS OF MOTLEY HALL /1976-1978/, fantasy seriálu CHILDREN OF THE STONES /1977/, v dramatu THE MAN WHO HAUNTED HIMSELF /1970/, v historickém dramatu ANTONY AND CLEOPATRA /1972/ s Charltonem Hestonem a Hildegardou Neil a v dobrodružném snímku s Burtem Lancasterem, ZULU DAWN /1979/.

S Clintem Eastwoodem jako režisérem a taky hereckým kolegou hrál ve sci-fi thrilleru FIREFOX /1982/. Pro Davida Lynche byl něco jako "dvorní" herec. Hrál v několika jeho snímcích – dramatu podle skutečného příběhu Josepha Mericka, THE ELEPHANT MAN /1980/, ve sci-fi filmu DUNE /1984/, v krimi-thrilleru s Nicolasem Cagem a Laurou Dern, WILD AT HEART /1990/, v sitcomu ON THE AIR /1992/ a v krátkometrážním dramatu HOTEL ROOM /1993/.
Byl komentátorem cenou ověnčeného video filmu „Sexual Encounters of the Floral Kind: Pollination". V televizi ITV hrál postavu Sandy Thomase v rodinném seriálu EMMERDALE /1972-současnost 2013/.

Jones taktéž hrál part Sira ve hře scénáristy Ronalda Harwooda THE DRESSER. Spolu s hercem Dudleym Suttonem jsou jedinými herci, kteří hráli jak v originálu tak i remaku kultovního seriálu RANDALL AND HOPKIRK /1969  resp. 2000/.

S manželkou Jennie Heslewood má tři syny. Toby a Casper jsou herci a Rupert je režisérem.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2015 By Our Selves
2014 Katherine of Alexandria
2010 Come on Eileen
2008 Přistižen při činu
2004 Dámy v letech
2002 Hrabě Monte Cristo
Puckoon
2000 Bingo!
David Copperfield (TV film)
1999 Mladý Indiana Jones: Přízračný vlak
Takový jsem byl
The Passion (TV film)
1998 Life and Crimes of William Palmer, The (TV film)
Láska mezi paragrafy
Velmi ženatý Malcolm
1997 Seeing Things
Temptation of Franz Schubert, The (TV film)
1995 Farma Cold Comfort (TV film)
To se může stát i tobě (TV film)
1994 Jutský princ
Nekonečný příběh 3
Pinch of Snuff, A (TV film)
1993 Poslední upír (TV film)
The Mystery of Edwin Drood
1992 Špioni, lži a alibi
1991 Adam Bede (TV film)
1990 Dark River (TV film)
Kremlin, Farewell, The (TV film)
Poslední motýl
Zběsilost v srdci
1989 Erik Viking
1988 Sžíravá vášeň
1987 Ghosts (TV film)
1986 Comrades
Mashenka
1985 Last Evensong, The (TV film)
Lost in London (TV film)
Pyramida hrůzy
Silas Marner - tkadlec z Raveloe (TV film)
Time After Time
Černý kotel
1984 Bláznivá dobrodružství Robina Hooda (TV film)
Duna
Děvčata z venkova (TV film)
Ohnivé oči
1983 A loď pluje
Planeta Krull
1982 Captain Stirrick
Eleanor, First Lady of the World (TV film)
Ohnivá liška
Vždyť je to hračka (TV film)
1981 Tiny Revolutions (TV film)
1980 Sloní muž
1979 Of Mycena and Men (TV film)
Secret Orchards (TV film)
Svítání Zuluů
Talking Parcel, The (TV film)
1978 Dancing Princesses, The (TV film)
Narození Páně (TV film)
Sorry (TV film)
1976 Brensham People (TV film)
Master of Many Arts (TV film)
Midsummer Nightmare, A (TV film)
Never Too Young to Rock
1975 Tea at Four (TV film)
Všechny velké a malé bytosti (TV film)
1974 Gollocks! There's Plenty of Room in New Zealand
Joe's Ark (TV film)
Ohrožení Britannicu
Romance with a Double Bass
Son of Dracula
Vampira
1973 Alice Through the Looking Glass (TV film)
The Satanic Rites of Dracula
1972 Antony and Cleopatra
Sitting Target
1971 Assault
Mr. Horatio Knibbles
Shattered Eye, The (TV film)
Únos
1970 Doctor in Trouble
Goodbye Gemini
Great Inimitable Mr. Dickens, The (TV film)
Muž, který pronásledoval sám sebe
Sweeney Todd (TV film)
Uncle Vanya (TV film)
1969 Frankenstein Must Be Destroyed
1968 Blaho paní Blossomové
Cold Comfort Farm (TV film)
Otley
Tell-Tale Heart, The (TV film)
1967 A Man Inside (TV film)
Daleko od hlučícího davu
Marat - Sade
Nehoda
1966 Lost Hearts (TV film)
1965 For the West (TV film)

TV seriály

2004 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Jezerní panna (S07E05)
1999 Sunburn (TV seriál)
1997 Drovers' Gold (TV seriál)
Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Chudoba bohatého muže (S02E01)
1996 Nikdykde (TV seriál)
As Above, So Below (E06)
Earl's Court to Islington (E03)
1995 Tales of Mystery and Imagination (TV seriál)
1993 Hotelový pokoj (TV seriál)
Mr. Wroe's Virgins (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
True Adventures of Christopher Columbus (TV seriál)
1990 Novinář (TV seriál)
1989 Sob Sisters (TV seriál)
1988 Návrat Sherlocka Holmese (TV seriál)
Vila Vistárie (S02E03)
1987 Vanity Fair (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Screenplay (TV seriál)
1985 Screen Two (TV seriál)
Tajný deník Adriana Molea (TV seriál)
Theatre Night (TV seriál)
1984 The District Nurse (TV seriál)
1980 Spine Chillers (TV seriál)
1978 Mayor of Casterbridge, The (TV seriál)
Pennies from Heaven (TV seriál)
1977 Children of the Stones (TV seriál)
Galton & Simpson Playhouse, The (TV seriál)
Nicholas Nickleby (TV seriál)
1976 Ghosts of Motley Hall, The (TV seriál)
Space: 1999 (TV seriál)
Journey to Where (S02E03)
1974 Fall of Eagles (TV seriál)
1972 Love and Mr Lewisham (TV seriál)
1970 For the Love of Ada (TV seriál)
Germinal (TV seriál)
The Misfit (TV seriál)
1969 Randall a Hopkirk (TV seriál)
Pro dívku, která má vše (E03)
Roy Hudd Show, The (TV seriál)
1968 Nana (TV seriál)
The Caesars (TV seriál)
1967 Sword of Honour (TV seriál)
1963 Maupassant (TV seriál)

Dokumentární

2003 Broken Morning (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace