Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl má jedinečnou atmosféru, kterou mu dodává divácky vděčný námět, a pak také samotný Colombo, který se tu činí za díly dva. Jestliže Vraždu na videu někdo považuje za slabou epizodu, vážně by mě zajímalo, která jiná by místo ní měla patřit k těm vůbec nejlepším...? Tentokrát to není ani tak rýpanec, jako spíše výzva k duelu. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl s bezvadně zahraným vrahem - Oskar Werner byl podivín a údajně se s ním velice těžce spolupracovalo, ale tady odvedl skvělou práci. Díl zaujme nejen používanou elektronikou (je třeba připomenout, že film vznikl v roce 1975), ale hlavně výbornou pointou - jednoduchou, uvěřitelnou, prostě dobře vymyšlenou. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie každý záverečný poručíkov dôkaz je neprestrieľný, i keď chytrý a divácky atraktívny. Záverečné odhalenie vo Vražde na videu je dokonalé, nemusí byť ani súd, Werner môže ísť rovno na kreslo. Keď už sme pri ňom, tak patrí k najlepšie stvárneným záporákom seriálu, ono k tomu ani nebolo treba extra herectvo, stačí ultraslizký zostrih. Táto časť si vystačila iba so zopár interiérmi a do exteriéru sa pozrieme iba pred van Wickov dom, kde si to užíva najmä Columbov pes, ktorého bohvie prečo nazve Harrym, keď máme všetci zafixované, že je to proste iba pes. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oskar Werner předvedl jednoho z nejnesympatičtějších padouchů celého seriálu, možná toho nejvíc nesympatického. Byl to padouch “hračička“, který dojel na to, že se obklopil technikou, kterou zneužil k provedení zločinu. Na druhé straně exceloval Columbo. Jednak mistrným řešením a vyřešením případu, ale hlavně jednou z nejzábavnějších scén snad celého seriálu - scénou v galérii. Ani si ten „obraz“ nakonec nekoupil... :-) Jinak příchod na místo činu se vyznačoval jednou z nejnelogičtějších replik (je to vůbec díl samých „nej“...) seriálu: „Když jste přijeli, byla už mrtvá? Jo úplně.“... :-) Co dodat? 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Columbův (Peter Falk) pes nemá v ostatních dílech jméno, v tomto ho však nazve Harry při vypouštění z vozu, aby se mohl proběhnout po zahradě, zatímco sám se bude po místě činu rozhlížet. (Drom)
  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)

Reklama

Reklama